Dan Šustr vyslal do světa "Old Shootterhanda", s Tichou dohodou vyráží na koncerty

22.05.2019 14:28 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Skladatel a textař Dan Šustr je nezpochybnitelnou osobností domácí rockové scény. Právě on stojí za populární skupinou Tichá dohoda, která se před dvěma lety vrátila se šestým albem "Hlasitá revoluce". On sám nyní přichází se svým vůbec prvním sólovým albem. Na kolekci nazvané "Old Shootterhand" se představuje jako interpret převtělen do fiktivní postavy zastydlého hipíka Old Shootterhanda, chlápka, který přicestoval z časů minulých, kdy se rocková hudba teprve rodila.

Šustr si album celé napsal sám. Dokonce jej nazpíval a nahrál na něj většinu nástrojů. Hudebně jde o směs folku, rocku, popu, ale také blues a country v duchu kapel na přelomu 60. a 70. let. K natáčení si jako hosty pozval své spoluhráče z Tiché dohody: aktuální zpěvačku Zuzanu Vintrovou a basistu Michala Šeráka. Nechybí ani zpěvačka Viktorie Horáková, kterou podporuje coby producent, a violoncellistka Jana Gabrielová z projektu The Soulmates Tribute Project.

Kdo by se bál, že se tím pozastavuje činnost Šustrovy domovské kapely, nemusí mít obavy. Ostatně on sám tyto domněnky neguje. "Moje sólové album v žádném případě neznamená, že by Tichá dohoda přestala fungovat, dokonce ani nepomýšlím na samostatné koncerty," říká a dodává: "Pokud by se nějaká ze skladeb líbila, zařadíme ji do repertoáru Tiché dohody. Žádnou další kapelu stavět nechci a sám hrát jako nějaký folkař taky ne. Mám rád rokenrol, i když občas sáhnu po akustické kytaře."

Novinka vyšla 17. května pod hlavičkou vydavatelství Pop Dissident Records a najdeme na ní deset autorských skladeb včetně písně "Requiem pro Petra Šabacha", kterou Dan Šustr vypustil již na začátku února. A ačkoliv ho jako sólového muzikanta na pódiích zřejmě nepotkáme, můžeme vyrazit na koncerty Tiché dohody. Ty nejbližší formace odehraje 25. května na festivalu Mezi Ploty v Praze a 31. května v klubu Cihelna v obci Čistá u Rakovníka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY