Potvrzeno - Madonna vystoupí na finále Eurovize. Výzvy aktivistů k bojkotu odmítla

17.05.2019 15:11 - Josef Martínek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

O tom, že hlavní hvězdou finále letošního ročníku Eurovize, které se v izraelském Tel Avivu odehraje v sobotu 18. května, nemá být nikdo z dvaceti šesti soutěžících, ale Madonna, se ví už nějakou dobu. Ovšem až do čtvrtka bylo vystoupení Královny popu v ohrožení. Izraelská vysílací společnost Kan nyní konečně účast šedesátileté zpěvačky potvrdila.

"Po dnech plných napětí byla dnes podepsána smlouva mezi Madonnou a zástupci Eurovize," uvádí prohlášení zmíněné společnosti. Madonnina účast se příliš nelíbí aktivistickému hnutí BDS, které nabádá k bojkotu Izraele kvůli sporu o palestinské území. Právě zástupci tohoto hnutí spolu s několika dalšími organizacemi i umělci interpretku vyzývali, aby do Tel Avivu necestovala.

"Nikdy nepřestanu vystupovat kvůli tomu, aby to vyhovělo něčí politické agendě, a nikdy nepřestanu bránit lidská práva, ať již je to kdekoli na světě," vzkázala Madonna. Ta do izraelské metropole přijela již v úterý. Spolu s ní prý dorazilo čtyřicet doprovodných zpěváků, pětadvacet tanečníků a spousta techniků. Zdá se, že na sobotní večer chystá Madge opravdu velkolepou show.

Připomeňme, že finále Eurovision Song Contest se historicky potřetí týká i České republiky. Po Gabriele Gunčíkové (2016) a Mikolasovi Josefovi (2018) se do něj letos kvalifikovali Lake Malawi s písní "Friend Of A Friend". Za hlavního favorita je sázkovými kanceláři považován nizozemský zpěvák Duncan Laurence se skladbou "Arcade".

A co se Madonny týče, její fanoušci se aktuálně nejvíce upínají k datu 14. června. V ten den totiž vyjde její nové album "Madame X". Právě na něj bude nejspíš v sobotu večer popová diva poutat. Zatím posledním lákadlem je čerstvě uveřejněné skladba "Future", kterou si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY