Fru Fru Serious konečně debutují.

20.02.2003 11:52 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Fru Fru Serious - Hmotný svět
© facebook interpreta
Třebíčská skupina Fru Fru Serious, v jejímž čele stojí zpěvák Václav Bartoš, který se v minulosti zapsal dvěma alby se skupinou Pavel Fajt & Pluto, spoluprácí s Ivou Bittovou nebo zaskakováním za zesnulého J.Kolšovského v krátkodobě obnoveném Dunaji, právě vydává své debutové album.

To mělo původně vyjít už na podzim, ale nakonec se objevuje až nyní. Skupina na něm předvádí poměrně originální mix taneční hudby s prvky alternativy, ve kterém je elektronika podepřena početnou sestavou živých muzikantů (skupina má dva bubeníky a perkuse, a také troje klávesy). Ostatně - za poslední dva roky byli k vidění na nejrůznějších festivalech, tak už jsou, myslím, známi nejen skalním fanouškům. Oni sami své snažení označují škatulkou jazz-funk-jungle-rock a ve svých skladbách mimo jiné zhudebnili i texty Honzy Volfa (toho, co neumí hrát golf) a poesii Allena Ginsberga.

Svůj debut Fru Fru Serious pokřtí v pátek 21.2. v pražském klubu Vagon. Deska nese název "Hmotný svět" a vychází na značce agentury Leviathan. Zbývá dodat, že jako hosty si pozvali žánrově hodně spřízněnou skupinu Oswald Schneider.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY