Lucifer's Friend potěší na "Black Moon" především pamětníky

21.05.2019 09:42 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Němečtí hardrockeři Lucifer's Friend patří ke klasikům, jejichž alba s oblibou rotovala na domácích předrevolučních burzách. Tahle středoevropská odpověď na ostrovní legendy Deep Purple a Led Zeppelin ovšem funguje s přestávkami dodnes a ve velmi silné sestavě vydává novinku "Black Moon".
7/10

Lucifer's Friend - Black Moon

Skladby: Black Moon, Passengers, Rolling The Stone, Behind The Smile, Palace Of Fools, Call The Captain, Little Man, Freedom, Taking It To the Edge, Glory Days
Vydáno: 26.4.2019
Celkový čas: 43:20
Vydavatel: Belle Antique

Součástí aktuální sestavy Lucifer's Friend jsou od roku 2014 hned tři zakládající členové, a to zpěvák a ex-člen Uriah Heep John Lawton, kytarista Peter Hesslein a basák Dieter Horns. Úplnými novici nejsou ani zbylí spoluhráči klávesák Jogi Wichmann a bicman Stephan Eggert. Všichni tito mazáci i po letech čerpají především z hard rocku a progresivního rocku sedmdesátých let, tedy z doby, kdy byly součástí rockové první ligy. Tyto doby zavál čas, a zvuk "Black Moon" je až úsměvně archaický.

Na nedostatek nápadů a energie si ovšem veteráni z Hamburgu stěžovat nemohou. Kolekce má solidní náboj a skrývá nemálo silných momentů i instrumentálně stále sympatických výkonů. Nejvíce potěší svižná deeppurplovská "Call The Captain", které nechybí žádná z ingrediencí hardrockového hitu. Zpěvák Lawton sice nedosahuje hlasového rozsahu a říznosti svého mladšího já, ale stále je výrazným prvkem hudby Lucifer's Friend. Jeden z lepších momentů celou novinku otevírá - bluesová titulní "Black Moon" s nesmírně pohodovým feelingem: jen nastartovat káru a ujíždět americkou dálnicí k nikdy nekončícímu horizontu. "Black Moon" je vůbec příjemná nahrávka, kvalitou přesahující svého předchůdce "Too Late To Hate" z roku 2016. I staří pardálové mají stále co říct a vůbec nevadí, že zvukově zatuhli kdesi v dávné minulosti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY