Volbeat se vracejí do Česka. Doprovodí je Baroness a Danko Jones

16.05.2019 12:49 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Volbeat nedávno oznámili vydání svého sedmého alba "Rewind, Replay, Rebound" - u společnosti Vertigo Records vyjde 2. srpna. Přijedou ho představit i do Prahy, kde spolu s předkapelami Baroness a Danko Jones zahrají 31. října v O2 universum. Vstupenky v cenovém rozmezí 1 290 - 1 490 Kč jsou k mání v síti Ticketmaster od 24. května.

"Motivací pro návštěvu studia bylo to, že máme stále co dokazovat - nejen fanouškům, ale hlavně sobě," říká Poulsen. Nahrávku "Rewind, Replay, Rebound" produkoval dlouholetý spolupracovník skupiny Jacob Hansen spolu s Robem Caggianem a Michaelem Poulsenem. Jedná se o první studiové album s basákem Kasparem Boye Larsenem a pro dosažení zvuku alba se kapela opřela o nesčetné množství hostů. Na několika skladbách s ní opět spolupracovala doprovodná zpěvačka Mia Maja a ve studiu se také sešli s americkými Harlem Gospel Choir. Zpěvák formace Clutch Neil Fallon pak hostuje ve skladbě "Die To Live".

Rok 2017 se pro Baroness nesl ve znamení příprav nahrávání novinky s novou kytaristkou a za skladbu z alba "Purple" přinesl nominaci na cenu Grammy v kategorii Best Metal Performance. Dne 4. června 2018 se pak hudebníci vrátili i k nám a vystoupili v pražském Lucerna Music Baru. Na 14. června tohoto roku je naplánováno vydání novinky "Gold & Grey", ze kterého skupina vydala zatím dva singly - "Bordelines" a "Seasons".

Torontští Danko Jones patří mezi nejsledovanější kapely kanadské rockové scény a v jejich čele stojí shodou okolností stejnojmenný chlápek. Trio za svoji pestrou hudební dráhu vydalo již osm alb a na letošek chystá novinku s názvem "A Rock Supreme", kterou ohlašuje skvělý singl "We’re Crazy".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY