Biffy Clyro natočili soundtrack k filmu. Video k titulnímu singlu dokazuje, že jsou stále ve formě

17.05.2019 08:04 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Skotská sestava Biffy Clyro má opět napilno. Je to již pár měsíců, co frontman Simon Neil oznámil hned dva projekty, na kterých společně s bratry Jamesem a Benem Johnstoneovými pracují. Jeden z nich se již pomalu dere na povrch. Je to spolupráce na filmu "Balance, Not Symmetry", ke kterému trio vytvořilo kompletně celý soundtrack. Snímek bude mít premiéru na filmovém festivalu v Edinburgu 23. června.

Podle Neila by mělo jít o příběh typu "Romeo a Julie", ovšem z Juliiny perspektivy. Režisér Jamie Adams do hlavních rolí obsadil Lauru Harrier, Briu Vinaite nebo Kate Dickie. Co se soundtracku samotného týče, přinese dvanáct skladeb, které sám frontman rozdělil do několika kategorií. "Vidím to jako šest párů. Jsou tu akustické songy, ale tak trochu ve stylu Nicka Cavea, zcela elektronické, divné hardcorové či epické rockové skladby."

Hudba Skotů působících na scéně již přes dvacet let je často rozpoznatelná již z prvních riffů. Nejinak je tomu u titulního singlu "Balance, Not Symmetry". Ostré kytary, Neilův scream, dynamické bicí Bena Johnstona a následný stadiónový refrén. To je typický znak Biffy Clyro používaný už léta. Co se produkce týče, píseň by rozhodně zapadla na poslední řadovku. Singl doplňuje jednoduchý videoklip, který střídá první záběry z filmu, kde se můžeme seznámit s hlavními postavami, spolu s prostřihy na hrající kapelu. Nic víc, nic míň.

Prozatím poslední album Biffy Clyro "Ellipsis" vyšlo v roce 2016. Pocházejí z něj singly "Wolves Of Winter", "Animal Style" nebo "Flammable". Formace dále také vystoupila v rámci "MTV Unplugged", z čehož vznikl i záznam dostupný jak na DVD, tak na LP. Momentálně by se trio mělo opět připravovat ve studiu na dokončení další nahrávky. Ta má zatím pracovní název "Opus 8", bližší informace si muzikanti zatím nechávají pro sebe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY