Madonna brání své protiválečné video

18.02.2003 08:54 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Madonna
© facebook interpreta
Tohle neumí každý. Vyjádřit se k mimořádně dramatické mezinárodní situaci a ještě přitom úžasně zpropagovat svůj nový singl. Madonna se však v těchto situacích cítí jako doma.

Nový videoklip k písni "American Life", která vyjde v březnu jako pilotní singl ze stejnojmenného devátého alba, byl tiskem označen za demonstraci protiválečných nálad a kritiky politiky amerického prezidenta. Madonna se však brání tím, že rozhodně není Bushovým odpůrcem, pouze nechce válku v Iráku. Ve zmíněném klipu režiséra Jonase Ackerlunda se totiž zpěvačka objevuje na módní show oblečena jako hrdinka házející granáty v bitevní vřavě a obklopena fotografiemi obětí válečných konfliktů.

V prohlášení na své oficiální webové stránce Madonna vysvětluje, že novým klipem chtěla jenom vyjádřit své pocity ohledně americké kultury a hodnot, ve které lidé za oceánem věří. Zpěvačka si od toho všeho slibuje, že se jí podaří vyprovokovat veřejnou diskusi na ožehavé téma. Dodejme pouze to, že zmiňované album bude obsahovat jedenáct nových skladeb a v průběhu roku ho bude následovat také retrospektivní box-set ohlížející se za Madonninou dvacetiletou hudební kariérou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY