Výroční Woodstock se nakonec ruší

30.04.2019 08:48 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Velká oslava padesátého výročí nejproslulejšího hudebního festivalu se nakonec letos konat nebude. Woodstock 50, jak byla akce nazvaná, se měl uskutečnit ve třech dnech od 16. do 18. srpna na farmě ve Watkins Glen, nedaleko New Yorku. Mezi hlavní hvězdy měli patřit The Killers, Jay-Z,Gary Clark Jr. či Santana, jeden z pamětníků originálního line-upu.

Informaci potvrdil hlavní investor festivalu Dentsu Aegis Network. "Ani přes naši nesmírnou časovou investici, úsilí a odhodlání nevěříme, že lze festival uspořádat jako akci hodnou značky Woodstock a zajistit zdraví a bezpečnost umělců, partnerů a návštěvníků," stojí v oficiálním oznámení.

Všechny komplikace začaly vrcholit 22. dubna, kdy měl být spuštěn prodej vstupenek. Po mnoha odkladech s nejrůznějšími vysvětleními dospěli organizátoři v pondělí k finálnímu rozhodnutí.

Woodstock se poprvé konal v roce 1969. Na pozemek farmy v Bethelu tehdy přicestovalo na čtyři sta tisíc lidí, aby oslavili tři dny míru a hudby. Mezi hlavní hvězdy patřili Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, The Who nebo Creedence Clearwater Revival. Pokračování se následně konala v letech 1994 a 1999. Druhé z nich však postihla vlna násilí jak během jednotlivých vystoupení, tak v kempech, a výsledek se tak rovnal katastrofě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY