Billie Eilish dovršuje v albové hitparádě hattrick, v rádiích se na trůn vrací Alec Benjamin

25.04.2019 13:34 - Josef Martínek | foto: Billie Eilish

Lídři albového i rádiového žebříčku urvali v uplynulém týdnu shodně své třetí prvenství. Zatímco Billie Eilish s debutovou deskou "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" vévodí pořadí potřetí v řadě, Alec Benjamin se s "Let Me Down Slowly" do čela rádiového přehledu vrací po dvoutýdenní pauze.
Alec Benjamin - Let Me Down Slowly
© facebook interpreta
RÁDIA - "Nothing Breaks Like A Heart" se po dvou vítězstvích s vedoucí pozici českého rádiového žebříčku loučí. Alespoň prozatím. Mark Ronson a Miley Cyrus se přesunuli na dvojku a přepustili trůn Alecu Benjaminovi. Ten na něj neusedl poprvé. S "Let Me Down Slowly" už dvakrát triumfoval, nyní tedy po odmlce kompletuje hattrick.

Na trojku vyletělo německé elektronické duo Junge Junge, kterému v songu "Wicked Hearts" zahostoval Jamie Hartman. Minule byli až šestnáctí, ale velikonoční zajíček byl k dvojici přívětivý a katapultoval ji rovnou na stupně vítězů. Ještě větší skok učinil Dermot Kennedy s "Power Over Me". Irský zpěvák, jehož debutové album vyjde letos, se zlepšil z dvacítky až na čtyřku.

Také Lewis Capaldi má vydání své první desky teprve před sebou. Pod názvem "Divinely Uninspired To A Hellish Extent" ji budeme moci slyšet 17. května. Singl "Someone You Loved" už vyhrál britský žebříček a u nás už je po dvou týdnech v éteru v první desítce. Z minulé devětadvacítky se zlepšil na šťastnou sedmičku. Nově se do Top 10 vydrápali také Welshly Arms. Song "Learn To Let Go" se ze čtrnáctky prokousal na osmičku.

Vysoko odstartovala Slza. Píseň "Paravany", která je předzvěstí třetí desky, byla přijata kladně, což potvrzuje dvaadvacáté místo v debutovém týdnu. Třicítku obsadil Pavol Habera, kterému s novinkou "Chcem to zažiť ešte raz" pomohl Ben Cristovao. Do horní poloviny pořadí se vešla ještě Bebe Rexha, která s "Last Hurrah" zaujala devětatřicátý řádek.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alec Benjamin - Let Me Down Slowly
  2. Mark Ronson feat. Miley Cyrus - Nothing Breaks Like A Heart
  3. Junge Junge feat. Jamie Hartman - Wicked Hearts
  4. Dermot Kennedy - Power Over Me
  5. Calvin Harris feat. Rag'n'Bone Man - Giant
  6. Ava Max - Sweet But Psycho
  7. Lewis Capaldi - Someone You Loved
  8. Welshly Arms - Learn To Let Go
  9. Twenty One Pilots - Chlorine
  10. Marek Ztracený - To se mi líbí


    Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    © facebook interpreta
    ALBA - Ani napotřetí na Billie Eilish nikdo nevyzrál. Teprve sedmnáctiletá americká zpěvačka se rychle stala fenoménem. Její debutová deska "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" má úspěch všude ve světě, Česká republika není výjimkou. Dvacátý srpnový den můžeme Eilish vidět v pražském Foru Karlín. Pokud byste ale zatoužili po vstupence, nezbývá než zapátrat na černém trhu. Lístky byly vyprodány v řádu několika minut a přesun do většího prostoru interpretka odmítla.

    Stříbro možná kdekoho překvapí. K-pop u nás sice má své příznivce (zdravíme kolegu Lukáše Bočka), málokdo by ale tipoval, že skupina tohoto žánru bude atakovat medailové postavení. BTS z jihokorejského Soulu však proti všem prognózám s "Map Of The Soul: Persona" sebrali druhé místo. V USA i Velké Británii dokonce toto EP o sedmi skladbách urvalo prvenství.

    Další pozice první desítky už mnoho zajímavého nenabízejí. Většina alb změnila své postavení jen kosmeticky. Třetí Milion+ s "Krtek Money Life", bramboroví Lady Gaga a Bradley Cooper s "A Star Is Born O.S.T." i pátí Queen s "Bohemian Rhapsody" ztratili shodně po jedné příčce. Nejvýrazněji si z Top 10 pohoršila Ariana Grande, s "Thank U, Next" si to ze šestky namířila na devítku.

    Novinky tentokrát nezakotvily v nejvyšších patrech. Nejlépe dopadli The Chemical Brothers, na to, jak žádaní u nás jsou, ale jednatřicátá pozice pro "No Geography" neznamená žádné terno. O pět míst níže se usadili Kreyson memorial s nahrávkou "Strážci plamenů". Jako jednapadesátá boduje Norah Jonas s "Begin Again" a devětapadesátku berou Debustrol, kteří hlásají "Příchod Antikrista".

    Top 10 - alba:
    1. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    2. N BTS - Map Of The Soul: Persona
    3. ▼ Milion+ - Krtek Money Life
    4. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    5. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    6. Imagine Dragons - Origins
    7. Ed Sheeran - Divide
    8. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    9. Ariana Grande - Thank U, Next
    10. Twenty One Pilots - Trench

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 16. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY