teepee jsou křehčí než kdy jindy. V klipu "Around It" hledají sebedůvěru v rozmanitosti

29.04.2019 18:41 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Indiepopové duo teepee představuje nový singl "Around It", na kterém ve vídeňských Aurora Studios spolupracovalo s britským producentem Tomem O. Marshem. Skladba je předzvěstí chystané studiovky, která by měla být hotová na podzim. "Jako u předchozích desek bude i nové album plné našich názorů na společnost, v níž se nacházíme, a reflexí osobních pocitů a nedávných prožitků. Oproti minulým deskám však společným tématem písní bude hledání naděje," shrnuje Mason.

A přesně o tom je i nový song. "'Around It' je o hledání sebedůvěry ve světě, který odsuzuje jinakost. Přitom je diverzita něco, čeho bychom si měli vážit a navzájem se inspirovat a respektovat se. Přáli bychom si, aby píseň dodávala odvahu všem, kteří se někdy cítili utiskovaní, diskriminovaní nebo šikanovaní proto, jací jsou, koho milují, nebo jak vypadají," říká Tereza.

Singl doprovází i nezvykle pojatý videoklip. Kapela natočila ve spolupráci s kreativním duem bao-bab a otiskla do něj poslání skladby. Ukazuje, že i když jsme sví, nemusíme být šedou myškou mezi ostatními, byť cesta prosadit svoje pravé já může být sebetrnitější. Nejdůležitější je zkrátka vytrvat, protože i cesta může být cíl. Stejně jako v klipu, v němž se odhlodaní jedinci díky barevným lanům dostanou ze spletitých cest k vytouženému cíli, svojí komunitě, ke světu, kde jsou si všichni rovni a kde můžou být šťastni.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY