shop.musicserver.cz
Dominika Hašková - Jsem ráda, z jaké rodiny jsem přišla

Dominika Hašková - Jsem ráda, z jaké rodiny jsem přišla

Vydáno: 23.04.2019 08:00 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

"Po soutěži přišlo několik nabídek od manažerů, pár skladatelů mi dokonce poslalo i české písničky. Což byl hlavní problém, necítila jsem se v nich doma," říká Dominika Hašková. Zpěvačka po devíti letech od účasti v Talentu přichází s debutovým, anglicky zpívaným singlem. I o něm je náš rozhovor.

V roce 2010, když ti bylo patnáct, ses zúčastnila soutěže Česko Slovensko má talent. Jak na to vzpomínáš? Šla bys do toho znovu?

Vzpomínám na to hezky. Díky účasti v Talentu jsem potkala lidi z branže, což bylo super. Líbí se mi, že se můžu podívat na záznamy a sledovat, jak jsem vyrostla jako člověk i jako interpret. Teď bych do toho nešla, protože se soustředím především na svůj vlastní projekt, kapelu DOMI.

Dlouho o tobě nebylo vůbec slyšet. Nenapadlo tě využít kontakty a nenatočit po soutěži, dokud tě lidi měli na očích a v hlavě, singl, potažmo celou desku?

Po soutěži přišlo několik nabídek od manažerů, pár skladatelů mi dokonce poslalo i české písničky. Což byl hlavní problém, necítila jsem se v nich doma. Angličtina je přece jen můj hlavní jazyk, v kterém se cítím více přirozeně. V tu dobu už jsem si psala svoje věci, ale nebyla jsem zatím vůbec připravená je představit. Přišlo mi zvláštní zpívat česky, nemám k tomu takový cit, nebylo by to vůbec autentický a nevyzařovalo by to tak, jak chci.

Dominika Hašková

Dominika Hašková, dcera známého brankáře Dominika Haška, se objevila v roce 2010 v televizní soutěži Česko Slovensko má talent. Od té doby nejen dospěla, ale vyzrála i hudebně. Vystoupila ze stínu svého otce a buduje si svou vlastní uměleckou kariéru. Žije ve Velké Británii, kde studuje konzervatoř Leeds College of Music a naplno se věnuje hudební dráze zpěvačky. Založila kapelu DOMI, s níž vydává debutový singl "Let Me Follow", který šíří jak v Anglii, tak v Česku.

Pocházíš ze slavné rodiny. Bylo ti jméno ku prospěchu jako dobré PR, nebo naopak na škodu a lidé ti to dávali najevo?

To jméno tam vždycky bude, nedá se tomu vyhnout, ale asi záleží na každém člověku, jak to vezme. Buď to může brát negativně, anebo to může brát jinak. Já s tím žiju celý život, takže pro mě to není nic nenormálního. Neřekla bych, že mě to nějak sráželo. Jsem ráda, z jaké rodiny jsem přišla, a jsem velmi pyšná na svého tátu a na to, co dokázal.

Dominika Hašková
© facebook interpreta
Chtěla bys vystoupit z jeho stínu?

Od doby, kdy jsem byla v Talentu, se vždy jeho jméno ve spojitosti se mnou objevilo, což chápu. Těším se na to, až budu mít svoji hudbu a lidi si řeknou, že jsem něco dokázala a že už to nebude dcera Dominika, ale kapela DOMI.

Nebyl náhodou právě to důvod, proč jsi šla studovat do Anglie?

To určitě ne. Studovala jsem v angličtině a odmaturovala jsem z ní, a tak mi dávalo větší smysl pokračovat v tom i nadále. Škola, na kterou jsem šla, hodně klade důraz na originalitu, což se mi líbilo.

V čem ti vyhovuje život v Leedsu?

Je to ideální místo pro studium. Určitě to není město, kde bych chtěla žít a založit rodinu, jsem ale ráda, že jsem zde poznala místní kulturu a svou kapelu. Ale už cítím, že to potřebuje zase změnu. Ne tak kvůli osobnímu životu, ale spíš kvůli kariéře. Takže bych na chvíli ráda zavítala do Londýna nebo do Prahy, protože tu mám víc kontaktů. Každý den mám jiné nápady, tak se uvidí, co se stane, až v září dokončím školu.

Dominika Hašková
© facebook interpreta
Je těžší budovat kariéru v Anglii než v Česku?

V Anglii se budují kontakty už při škole. Je to větší oceán plný talentovaných lidí. Prosadit se je těžké. Pohybuji se mezi interprety, znám spoustu kapel i zpěváků, takže vidím, jak těžké to je. Vidím, jak se všichni každý den snaží, ale je to i určitý adrenalin. Musíš to zvládat pocitově a rozumově.

Působíš dojmem, že jsi spontánní a ráda děláš věci, do kterých bych třeba já sama nešla, tebe ale vedou k sebepoznání. Která to byla naposled?

Dva týdny zpátky jsem si koupila letenku a poprvé poletím prvně sama do Itálie. Ráda zkouším nové věci, dělala jsem fotbal, byla akvabelou.

A co bude příště?

Až dojedu do Anglie, koupím si obrovské plátno a barvy. Dám si je na tělo a budu malovat jenom svýma rukama.

DOMI nejsi jenom ty, ale celá kapela. Kdo ji tvoří?

Dohromady je nás pět. Tři kluci Jostein, Casper, Ben jsou z Norska a kamarádka Jemna pochází ze severní Anglie. Potkali jsme se na škole, kluci byli o rok níž. Každý z nás má jiný background, každý z nás vyrůstal na jiných základech. Inspirujeme tak sami sebe.

Proč zrovna DOMI a ne třeba Dominika a kapela?

Přemýšlela jsem o tom dlouho. Když jsme začínali, jmenovali jsme se Nara. Chtěli jsme ženské jméno, ale nechtěli jsme to moje. Používali jsme ho chvíli, ale přestalo nás to bavit. DOMI nám přijde v pohodě a v Česku na to asi víc slyší. Na promo je, myslím, dobré. Jestli si nás pak vezme do parády nějaký management, který si to bude představovat jinak, jsem připravená na případnou další změnu.

Máš venku první singl "Let Me Follow" a k němu i doprovodné video. Jak vznikalo?

Oslovila jsem kamaráda Ruye, s kterým se znám strašně dlouho. Už od sedmnácti let jsme měli svůj YouTube kanál a dělali spolu covery. Já zpívala, on točil. Nyní už se tomu věnuje naplno a studuje režii. Proto se nabízelo požádat o první klip právě jeho. Tím, že se dobře známe, měli jsme vůči sobě zdravý respekt.

Klip je o nalinkovaní života, hledání sebe sama a toho, jak vybočit ze zajetých kolejí. Jak jsi to měla doma ty?

Rodiče chtěli, abych si vyzkoušela, co jsem chtěla. Vědí, že jsem od malička chtěla dělat zpěv a že to beru hodně vážně.

Dominika Hašková
© facebook interpreta
Čeho bys ráda dosáhla?

Chtěla bych hrát na velkých festivalech. Těším se, až budu mít koncert a fanoušci budou zpívat naše písně.

Koncertujete už někde?

Máme před sebou první festival v Liverpoolu, na který se těšíme, a další čtyři vystoupení po severu Anglie. Uvidíme, co přijde dál. V Česku zatím nic domluveného nemám, ale líbilo by se mi jet jako support nějakého interpreta. Musíme ale ještě pracovat na naší tvorbě a vydat písničky, které máme už hotové. Pak budeme uvažovat o koncertech i v Česku.

Kdy budou další singly nebo deska?

Teď je fáze singlů. Připravujeme další, je ale potřeba na něm ještě hodně zapracovat. Pokud půjde vše podle plánu, chtěli bychom ho vydat v květnu. O nejaktuálnějších novinkách informujeme vždy na našem Instagramu We.are.domi, kde sdílíme život kapely, prozrazujeme, co chystáme, na čem pracujeme a podobně.

NÁZORY
  • Sebevědomí (Václav Hess, 23.04.2019 22:37) Reagovat

    Na to že holčina ještě nic nedokázala, tak má sebevědomí hodně vysoko.

  • Ježíšikriste, (David, 25.04.2019 07:14) Reagovat

    co to zas je??????????????????? Není těch pipin, které zpívají všechny na jedno brdo už dost?????????????????????

    • Re: Ježíšikriste, (zalstřelte Davida!!! , 25.04.2019 21:12) Reagovat

      Mlč kreténe.

    • Re: Ježíšikriste, (Anonym, 25.04.2019 21:25) Reagovat

      kámo, ty si radši nějakou pipinu najdi. Chováš se, jako by sis už dlouho nevrznul.

      • Re: Ježíšikriste, (David, 25.04.2019 21:30) Reagovat

        Držte hubu, vy dva kokoti.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem (28.03.2024 14:00)
- Do Liberce zamíří hvězdy synthpopové scény. Headlinerem SEVER SYNTH CITY budou němečtí M.I.N.E (27.07.2023 14:16)
- Video: We Are Domi singlem "FU" vzkazují porozchodové "Fu*k you". Zpěvačka je v klipu za rebelku (15.04.2023 17:44)
- Audio: We Are Domi míří v novém singlu do ráje (08.02.2023 10:51)
- Video: We Are Domi natočili ke své eurovizní písni "Lights Off" sci-fi videoklip (26.03.2022 13:18)
- Video: Podívejte se na vystoupení finalistů české části Eurovision Song Contest 2022 (13.12.2021 08:27)
- Publicistika: Kdo má šanci v Eurovizi? V sedmičce českých finalistů jsou Emma Smetana s Jordanem Hajem, Skywalker či Annabelle (07.12.2021 08:00)
- Fotogalerie: Dvoudenní festival Rock for People Hope objektivem fotoaparátu (15.08.2021 21:53)
- Video: DOMI mají v "Someone New" šanci na hit (18.10.2020 19:49)
- DOMI představí nový singl na svém prvním koncertu v Česku, do konce roku chtějí vydat album (29.09.2020 18:26)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu