Skywalker novým singlem "Ignis" mění zvuk i vizuál

18.04.2019 18:28 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Post-hardcoroví matadoři Skywalker, kteří jsou uznávaní více v zahraničí než v Česku, po delší době vydali nový singl. Skladbou "Ignis" otevírají novou kapitolu své tvorby. Dochází k oživení zvuku, kterým by kapela ráda oslovila širší spektrum posluchačů.

"Singl pojednává o boji a soužití s vnitřními démony, díky kterým je někdy můj život hodně zmatený. Často se setkávám v hudbě s tématem psychického zdraví, což je podle mě skvělý. Ale často taky vidím, ze šťastný život je brán jako iluze a depky jsou vlastně ten 'průser', ze kterého není cesty ven. Naopak, tyhle depky nazývám démonama, kteří mě svádí a matou," říká autor textu, frontman a zpěvák v jedné osobě Jay.

V novince se objevují synťáky a je z ní cítit zasněný indie nádech v kombinaci s nu metalem i jejich tradičním hardcore soundem. "Nemůžeme pořád dokola točit to samé, nejsme zaseklí v jednom žánru, nikdy jsme ani neposlouchali jen jeden hudební směr, baví nás experimentovat. Tenhle vývoj nám dělá obrovskou radost, i když je jasné, že spoustu lidí to nebude bavit," obhajuje Jay změnu.

Ortodoxní hardcore fanda si nad výsledkem asi posteskne, že to už nejsou oni, je ale nutno pochválit fakt, že skupina se otevírá světu, nepřešlapuje na místě, vystupuje z určitého žánrového kruhu a nechává se ovlivňovat moderním zvukem.

Ruku v ruce se změnou zvuku jde i nový vizuál. Ten se odrazil i do klipu, jehož režisérem je Jáchym Belcher. "Oranžová barva je prostě look, kterým jsem se vydali, chceme být rozpoznatelní, čitelní a baví nás ucelenost," popisuje Jay.

A aby těch změn nebylo málo, začali muzikanti nově spolupracovat s mamutí bookingovou agenturou Avocado Booking, díky níž v červnu budou dělat support na koncertech japonské hvězdy moderního metalcoru Crystal Lake.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY