Editors nahráli "Violence" hned dvakrát. O výsledek se podělí v květnu

29.03.2019 17:48 - Ondřej Kocáb | foto: @Rahi Rezvani

Editors během minulého roku stihli novou desku, světové turné, festivaly a mnohé další aktivity. K poslední studiovce se ještě vrátí, avšak v lehce jiné podobě. Na vydání upozorňují novým singlem "Barricades". Ten může být lehce zavádějící, jelikož se na posledním albu neobjevil. Vzešel ještě ze spolupráci s producentem Benjaminem Johnem Powerer (AKA Blanck Mass), se kterým kapela původně nahrála celou desku.

Rockeři s Blanck Massem začali pracovat již v roce 2017. Tehdy mu prý nechali naprosto volné ruce. Sami se však později výsledku zalekli a trochu na jistotu nakonec materiál dokončili pod dohledem Lee Abrahamse. Původní verzi však neskartovali - dočkáme se jí již 3. května, kdy vyjde EP nazvané "The Blanck Mass Sessions". Kromě "Barricades" nabídne dalších sedm skladeb z "Violence".

Novinka navazuje zhruba tam, kde předchozí album skončilo, některé fragmenty však svojí temností připomenou materiál z jejich třetí desky "In This Light And On This Evening". Singl nabízí až hypnotizující refrén, který opět výrazným způsobem táhne charismatický vokál frontmana Toma Smithe. Vše navíc doplňuje solidní videoklip z dílny dua vystupujícího pod pseudonymem Hi-Sim.

Tracklist "The Blanck Mass Sessions" je následující: Barricades, Cold, Hallelujah (So Low), Violence, Darkness At The Door, Nothingness, Magazine, Counting Spooks.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY