Never Sol a Margo ukážou v Kabinetu MÚZ pop v domácím balení

25.03.2019 11:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Už 26. března se v brněnském Kabinetu MÚZ představí dvě zajímavé domácí popové formace. Jméno Never Sol už je širšímu okruhu hudební veřejnosti známo, projekt Margo představí debutovou desku s nekonečným názvem "First I Thought Everyone’s Staring At Me But Then I Realized Nobody Cared - All The Creatures I Met Sitting On The Back Seat And How to Deal With What I’ve Learnt". Vstupenky lze zakoupit zde.

NEVER SOL

Never Sol je potemnělým synth-pop projektem zpěvačky Sáry Vondráškové, která taktéž představí své nové album, nazvané "Chamaleo". Druhá studiová nahrávka obsahuje jedenáct písní a Sára ji nahrála ve své strahovské audio-botanické svatyni. Album se opírá především o zvuk analogových syntezátorů promítajících se v melancholických harmoniích. Nahrávka přenese posluchače do surrealistických krajin vytvořených spletitým vrstvením zvukových ploch hlasů a syntezátorů. Never Sol se poprvé představila veřejnosti filmovou písní "Lay Down" v roce 2012, která vznikla pro film Davida Ondříčka "Ve Stínu". Rok poté vydala ve spolupráci s producentem Janem P. Muchowem svou debutovou desku "Under Quiet", která následně vyšla v celosvětové reedici u renomovaného německého labelu Denovali Records. V posledních letech se Never Sol zůčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Tokiu, působila v live bandu Floexe a věnovala se tvorbě hudby pro taneční představení s kolektivem Burki&com.

MARGO

Namísto absentujících Nylon Jail vystoupí zářivá naděje českého indie-popu, zpěvačka Aneta Martínková s projektem Margo. Ta teprve před několika týdny vydala své debutové album s lakonickým názvem "First I Thought Everyone’s Staring At Me But Then I Realized Nobody Cared - All The Creatures I Met Sitting On The Back Seat And How to Deal With What I’ve Learnt". Margo na něm přichází s chytlavými příběhy obalenými do moderního popového hávu a zajímavými, lehce experimentálními elektronickými produkcemi Tomáše Havlena. Naskakují nám jména jako St. Vincent nebo Low, ale srovnání jsou zbytečná. Vypadá-li český pop pro nadcházející sezony takto, říkáme jasné ano.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY