XIII. století zrodilo monstrum. Album "Frankenstein" vyjde už za pár měsíců

12.03.2019 11:37 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Přední domácí gothic-rocková formace XIII. století, která vznikla na troskách punkových legend Hrdinové nové fronty, se znovu probouzí k životu. Už za pár dnů, konkrétně 16. března, odehrají muzikanti koncert v Paláci Akropolis. Jako hosty si pozvali Red Sun Revival, kteří se v České republice představí vůbec poprvé.

Tím ale zásadní novinky nekončí. Uskupení, v jehož čele stojí Petr Štěpán, připravuje po letech novou řadovku. Na konci února se formace zavřela do studia a natočila zde dvě zbrusu nové písně. Jednou z nich je i "Frankenstein", která následně dala název i vznikajícímu počinu, K novým skladbám XIII. století přidá singly, které dosud na řadových deskách nevyšly. Většina z nich se v představí v remixované nebo editované podobě. Chystanou nahrávku nyní čeká mix a mastering, na pultech obchodů by se její výsledná podoba měla objevit na přelomu května a června. V plánu je CD a raritní LP verze.

Samotný Petr Štěpán na facebookovém profilu kapely nešetřil nadšením: "Natáčení jsme si užívali, protože nové skladby nás hrozně baví. Jsem rád, že kapela jela do studia připravená. Všichni přesně věděli, co a jak mají hrát, a k natáčení přistupovali opravdu zodpovědně. Vše jsem měl dopředu promyšlené, využití nástrojů, vrstvení smyčců, použití kytar, aranžmá skladeb, ale hlavně jakou náladu a atmosféru chci ve skladbách vytvořit. A to se nám společně povedlo! Myslím, že jsme tvorbu XIII. století rozšířili o další formu vyjádření. Pracovalo se nám opravdu dobře a ze studia jsme odjížděli nadšení a spokojení. Zrodili jsme monstrum!"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY