Garbage oslaví 25 let na scéně i koncertem v Praze

08.03.2019 12:21 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker a Butch Vig již přes pětadvacet let tvoří formaci známou jako Garbage. Tohle výročí samozřejmě nezůstane bez odezvy. Kromě příprav dalšího studiového alba se dostane také na světové turné. Fanoušky v České republice může těšit, že na seznam zastávek se konečně dostala Praha, kde kapela zahrála doposud jen jednou, a to navíc již před dvaceti lety.

Koncert se bude konat 24. června v Křižíkově fontáně a celkově půjde o třetí zdejší vystoupení Američanů s charismatickou skotskou zpěvačkou v čele. Před čtrnácti lety se totiž objevili i na festivalu Rock For People, tehdy konaném ještě v Českém Brodě. Praha se tak bude znovu těšit z hitů jako "Stupid Girl", "I Think I'm Paranoid", "Why Do You Love Me" nebo "Only Happy When It Rains".

V roce 2018 Garbage oslavili dvacáté výročí od vydání alba "Version 2.0" několika koncerty v Evropě, Severní Americe a Mexiku. Aktuálně skupina tráví čas ve studiu a pracuje na sedmé desce. Prozatím poslední dlouhohrající nahrávkou je "Strange Little Birds" z roku 2016, po které přišel ještě singl "No Horses". V roce 2017 vyšla také autobiografická kniha "This Is The Noise That Keeps Me Awake", na jejíž realizaci se podílel také Jason Cohen, známý například z časopisu Rolling Stone.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY