Vyprodaný koncert Dead Can Dance otevře vynikající perkusista David Kuckhermann

08.03.2019 14:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

O pozoruhodný úvod koncertu Dead Can Dance se postará 24. června v Kongresovém centru David Kuckhermann, virtuos na švýcarský hang, další typy handpanů a řadu tradičních orientálních perkusivních nástrojů. Stálý člen koncertní sestavy Dead Can Dance je zároveň respektovaným sólovým hudebníkem, členem dalších hudebních těles a pedagogem. Za rok 2018 byl nominován na Grammy v kategorii Best New Age Album za album "Hiraeth", které natočil spolu s Lisou Gerrard.

Dead Can Dance, jedna z nejpozoruhodnějších formací hudební historie posledních čtyř dekád, přijíždí do Prahy v rámci turné "A Celebration - Life and Works 1980-2019". Koncert, který v Praze představí kapelu po devíti letech, byl dle očekávání krátce po oznámení beznadějně vyprodán. Turné provází vydání desátého alba nazvaného "Dionysus", v němž charismatická zpěvačka výjimečného hlasu Lisa Gerrard a skladatel, multiinstrumentalista a zpěvák Brendan Perry typicky svébytným způsobem zpracovávají dionýsovský kult. Na koncertě zazní tedy novinky, ale přinese i průřez jejich bezmála čtyřicetiletou kariérou. Hudba Dead Can Dance je stále inspirativní a plná nečekaných barev, rytmů, tajemství a energie.

David Kuckhermann studoval hru na severoindické, perské a další historické i současné perkusivní nástroje u takových mistrů, jako jsou Glen Velez, Ustad Fayaz Khan nebo Behnam Samani. Přes dvacet let hraje s různými soubory i sólově rozličné hudební žánry. Od roku 2012 je stálým členem koncertní sestavy Dead Can Dance. Jako sólista či člen DCD již hrál v předních koncertních sálech po celém světě, včetně Royal Albert Hall nebo Berkelee Greek Theatre. Pokud nekoncertuje, vede mistrovské dílny po celém světě a také vytvořil úspěšné online kurzy hry na perkuse a handpany.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY