"Snídaně v trávě" Michala Tučného se dočkala rozšířené reedice

01.03.2019 17:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Fakt, že vychází další kompilace hitů Michala Tučného, možná spousta jeho fanoušků odzívne. Je však možné, že zpozornějí při faktu, že se jedná o doplněnou reedici jeho výběru "Snídaně v trávě", která vyšla ještě za jeho života a na které on sám ovlivnil výběr skladeb, ohraničených roky 1980 až 1989. Logicky na něm tak chybějí hity z předešlých let a důraz je kladen na muzikantovu spolupráci s jeho legendární doprovodnou kapelou Tučňáci.

Michal Tučný - Snídaně v trávě
© facebook interpreta
"Táta ještě žil, když se tohle album připravovalo k vydání. Měl z něj velkou radost, mapovalo totiž jeho muzikantsky nejšťastnější období. Bavila ho spolupráce se Zdeňkem Rytířem a samozřejmě nejen s ním. S Tučňáky za toto desetiletí odehráli stovky koncertů a natočili hodně písniček. Vím, že i proto dlouho zvažoval, které z nich vybrat. A tak - kromě svých největších hitů - vybral ty, které vám prostě zpíval rád," vzpomíná zpěvákova dcera Michaela Tučná.

Původní album je doplněno o pět bonusů, dostalo nový zvukový mastering a booklet obohacený o nové fotografie. Supraphon ho vydává na CD i digitálně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY