Haken v pražském Futuru představí naživo své novinkové album "Vector"

26.02.2019 13:23 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Již tuto neděli 3. března vystoupí v pražském Futurum Music Baru britští progmetalisté Haken. Tuzemská zastávka je součástí evropského turné na podporu jejich novinkové desky.

Současná progresivní hudba nemá mnoho takových skupin, jako jsou Haken - inovativních, kreativních a dynamických. Od svého vzniku v roce 2007 to dokázali na čtyřech studiových nahrávkách, jednom EP a jednom živáku. Nestojí nikdy na místě a nikdy neusnuli na vavřínech. Jejich páté studiové album, které pod názvem “Vector” vyšlo na konci loňského října, sklízí, snad i pro svůj tvrdší pohled na věc, veskrze pozitivní kritiky.

Tvorba Haken přináší osobitý pohled na žánr progresivního metalu. Nabízí dlouhé a propracované kompozice, které jsou crossoverem všech možných stylů, od metalu přes jazz až po symfonický rock nezapomínající na melodickou stránku věci, ale též stavějící na sólových exhibicích. Hudebně vycházejí z klasiků a zakladatelů progresivního rocku, jako jsou Yes, King Crimson či Gentle Giant. Lze je však dost dobře vnímat i jako britskou odpověď na Dream Theater.

Začátek koncert je stanoven na 19.30 hod, kdy se jako support představí američtí Bent Knee, ve 20.15 budou následovat dánští Vola. Ve 21.30 pak na pódium vejdou samotní Haken. Vstupenky v ceně 350 Kč jsou k sehnání v obvyklé síti předprodejů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY