Kryštof zpomalili. Ve skladbě "Nesmím zapomenout (Mámě)" děkují svým matkám

11.03.2019 13:28 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Již dva roky uplynuly od doby, co Kryštof vydali výběrovou desku "25". Ta mapuje dvacet jedna jejich nejzásadnějších hitů a přidává čtyři nové písně. Tři z nich - "Šňůry", "Zůstaň tu se mnou (Za sny)" a "Naviděnou" - už rádiový posluchač dost možná zná, všem se v hitparádách dařilo. Čeká tu poslední "Nesmím zapomenout (Mámě)" stejný osud?

Ambice na to má. Kapelu ukazuje trochu v jiném světle. Maličko vážnější, přesto energickou a snadno zapamatovatelnou. "Je to píseň pro všechny mámy na světě a o trochu víc pro ty naše, které nás vždy podporovaly, ale taky dokázaly podrobit kritice, když to bylo potřeba. A všechny jejich zásadní rady jsme vložili do této písně, která je zároveň velkým díky," popisuje zpěvák Richard Krajčo. Sympatie si formace získala i za originální doprovodné lyric video, v němž nechává diváky nahlížet do svých rodinných fotoalb.

Pětadvacet let úspěšného fungování oslavila skupina v září 2017 také dvěma vysněnými koncerty na Stadionu Evžena Rošického v Praze. Záznam vyšel loni na podzim na CD, DVD a Blu-ray a již v okamžiku vydání se stal multiplatinovým. Rok 2019 se pak pro Kryštof ponese hlavně ve znamení koncertů. Kapela zazáří na největších českých festivalech včetně Majálesů, putovních Hradů CZ nebo Votvíráku. Na podzimní měsíce fanouškům přislíbila již třetí pokračování svého komorního turné po divadlech zvané "Jenom písničky tour".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY