Nové album Ryana Adamse se odkládá. Vyšetřuje jej FBI

16.02.2019 12:39 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Ryan Adams plánoval rok 2019 ve velkém. Chtěl vydat hned tři nová řadová alba. Následovníkem povedeného "Prisoner" z roku 2017 měla být letos v dubnu deska "Big Colors". Začátkem roku ji dokonce uvedl singl "Fuck The Rain". Pravděpodobně se však jedná na dlouhou dobu o singl poslední. Hudebník totiž v posledních dnech musí řešit naprosto jiné problémy než svou tvorbu. Dostal se do nelichotivé společnosti vyšetřovaných ze sexuálního zneužívání.

Adamse během posledního týdne obvinilo hned několik žen. Nechybí mezi nimi ani jeho bývalá manželka Mandy Moore nebo písničkářka Phoebe Bridgers. Čtyřiačtyřicetiletý muzikant se ke všemu vyjádřil pouze prostřednictvím svého právníka Andrew B. Brettlera a všechna "mimořádně závažná až bizarní obvinění" popřel. Rychlým oznámením o okamžitém odsunu vydání "Big Colors" však reagoval Universal, s jehož divizí Blue Note má Adamsův label Pax-Am smlouvu.

Podle posledních informací The Times je celá událost dokonce tak závažná, že první kroky k otevření případu podnikla i FBI. Ta se začala zajímat o údajný Adamsův vztah s nezletilou fanynkou. Hudebníkův právník opět všechna obvinění popřel.

Rodák z Jacksonville má v plánu také turné po Velké Británii, které by mělo odstartovat koncem března. Žádný z koncertů zatím nebyl zrušen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY