shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 6. týden 2019

Queen posedmé kralují albům, Ava Max se vrací na vrchol v rádiích

Vydáno: 12.02.2019 19:25 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Sedmý zářez si v českém albovém žebříčku připisují Queen s hudbou k filmu "Bohemian Rhapsody". To v rádiové hitparádě je situace o poznání napínavější. Ava Max sice se "Sweet But Psycho" minule vedoucí postavení přenechala Imagine Dragons, tentokrát se ale na jedničku vrací.

Ava Max - Sweet But Psycho
© facebook interpreta
RÁDIA - Ava Max vždycky na vrcholu pořadí vydrží jen jeden týden a ten další ho opouští, ale zatím se jí daří se na čelo pokaždé znovu vydrápat. Celkově třetí triumf přidává americká popová hvězdička s albánskými kořeny tento týden. Na jedničku poskočila z minulé trojky. Za zmínku stojí, že singl "Sweet But Psycho" se daleko lépe uchytil v Evropě než v její domovině. V USA má jako nejlepší výsledek zapsanou třicítku, Velká Británie, Německo, Švédsko, Švýcarsko, Polsko a mnoho dalších zemí mu ale zajistily přízvisko #1.

Na stříbro se prodral německý DJ Alle Farben. Úspěch songu "Fading", ve kterém hostuje zpěvačka Ilira, lze vnímat jako poměrně překvapivý. V okolních zemích totiž první desítku atakoval marně. V Německu dosáhl na číslo šestnáct, v Rakousku se zastavil o příčku níže, ve Švýcarsku byl pětadvacátý. U nás mu minule patřila jedenáctka, ale o týden později už se raduje z pomyslné medaile.

Na stupních vítězů se udrželi i Imagine Dragons, byť pro jejich "Bad Liar" znamená třetí pozice pokles o dvě místa. Před týdnem se totiž Dan Reynolds se svou partou vyhřívali na trůnu. Skládat zbraně ale nemusejí, pokud by kopírovali cestu Avy Max, příští týden bychom je znovu oslavovali jako vítěze.

Další jména první desítky se moc nemění, jen se drobně přeházela. Jediného nového příslušníka elitní společnosti najdeme na desátém postu. Z minulé osmnáctky se tam prokousali francouzští zástupci elektronické scény, u nás velmi populární Ofenbach. Na úspěchy singlů jako "Katchi" nebo "Be Mine" se pokusí navázat písní "Paradise", ve které dostal prostor švédský zpěvák Benjamin Ingrosso.

Nejúspěšnější novinka se usadila na třicátém čtvrtém řádku. Jméno Alec Benjamin u nás není bůhvíjak známé. Třeba to změní singl "Let Me Down Slowly". Písničkář z Arizony si do něj přizval Alessiu Caru a kromě USA zaujal i v Evropě. Čtyřicátí osmí jsou Bring Me The Horizon s "Mother Tongue" a z domácích interpretů si z novinek nejlépe vedli Chinaski. Jejich "Tamaryšek" se objevil už předloni na zatím poslední řadovce "Není nám do pláče", až nyní se ale dočkal výpravného klipu z Islandu. Odměnou je start na šedesátém sedmém místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Sweet But Psycho
  2. Alle Farben & Ilira - Fading
  3. Imagine Dragons - Bad Liar
  4. Dean Lewis - Be Alright
  5. George Ezra - Shotgun
  6. The Faim - Summer Is A Curse
  7. LP - Girls Go Wild
  8. Xindl X - Dřevo
  9. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind
  10. Ofenbach - Paradise (feat. Benjamin Ingrosso)


    Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
    © facebook interpreta
    ALBA - Snad fanoušci Queen prominou, ale v albovém žebříčku by to už vážně chtělo změnu. Soundtrack "Bohemian Rhapsody" vítězí posedmé za sebou. Pozoruhodné je to i proto, že se nejedná o žádnou novou hudbu, ale o další výběr. Ty má kapela v Top 10 hned tři, na trojce boduje "Greatest Hits" a osmičku okupuje "Platinum Collection". Film připomínající britský fenomén je komerčně úspěšný všude na světě, u nás ale kolem Mercuryho & spol. způsobil doslova mánii. A to od zpěvákovy smrti v listopadu uplyne už osmadvacet let.

    Na stříbro si polepšili Imagine Dragons, další parta, která má v první desítce víc než jednoho koně. Kromě "Origins" totiž čeští posluchači stále hltají i předloňskou nahrávku "Evolve", která se těší ze šťastné sedmičky. Pověsti trvalek dostáli i hip-hoppeři z Milion+, čtvrtí s "Krtek Money Life", a Bradley Cooper s Lady Gaga. Jejich soundtrack "A Star Is Born" drží pětku. Uvidíme, zda dvojici čerstvý zisk dvou Grammy za ústřední hit "Shallow" pomůže k ještě lepšímu umístění.

    Do první desítky se po delší době vracejí Twenty One Pilots. Americké duo přivádějící k šílenství teenagery po celém světě už v sobotu 16. února vystoupí v pražské O2 areně, a tak si zdejší fanoušci připomínají loňskou desku "Trench". Stoupá o devět pozic výše a zapisuje si číslo deset.

    Z novinek dopadli nejlépe nizozemští symfoničtí metalisté Within Temptation. Ti na album "Resist" české příznivce lákali už před Vánocemi, když vystoupili ve Foru Karlín. Znovu se zdejšímu publiku představí v červenci na festivalu Masters Of Rock. V žebříčku uzavírají první dvacítku.

    Osmadvacátí jsou punk rockeři Totální nasazení s "Kazoo Or Die!". Kulatou číslovku padesátku si vysloužila vracející se Gaia Mesiah s deskou "Excellent Mistake", která vychází po dvanácti letech albového půstu.

    Top 10 - alba:
    1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
    2. Imagine Dragons - Origins
    3. Queen - Greatest Hits (Remastered)
    4. ▬ Milion+ - Krtek Money Life
    5. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
    6. Ed Sheeran - Divide
    7. Imagine Dragons - Evolve
    8. Queen - Platinum Collection
    9. Paulie Garand & KennyRough - DANK
    10. Twenty One Pilots - Trench

      Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Malina Brothers - Když někdo vidí banjo, je to automaticky bluegrass
Rozhovory: Malina Brothers - Když někdo vidí banjo, je to automaticky bluegrass Sourozenci Luboš, Pavel a Josef Malinovi a k nim Pavel Peroutka. Tato sestava tvoří bluegrassovou formaci Malina Brothers, která nedávno vydala album "V peřejích". V její diskografii jde o první nahrávku, která stojí na autorském... čtěte zde
Vydáno: 07.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Black Keys - Ohio Players 8/10
Recenze: The Black Keys zvou na "Ohio Players" k tanci na radostně zkouřeném retro parketu. A nesmírně jim to svědčí Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme... čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 00:00 v sekci Recenze
Ilona Csáková - Afrodiziaka 8/10
Video: Ilona Csáková má stále co nabídnout. V novince "Afrodiziaka" triumfuje uhrančivou interpretací Ilona Csáková o sobě v posledních letech v souvislosti se svými hudebními aktivitami nedávala tolik vědět. Letošek by se ale klidně mohl stát rokem jejího velkého návratu. Na podzim se chystá vyrazit na "Tornero Tour", na které nyní... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 17:04 v sekci Audio / Video | Video
The Black Crowes - Happiness Bastards 7/10
Recenze: Staré vrány nově krákat nenaučíš. The Black Crowes nabízejí na "Happiness Bastards" spolehlivou solidnost Bratři Chris a Rich Robinsonové, tedy hnací motor The Black Crowes, se už dokázali rozhádat a usmířit několikrát. Aktuální řadovka "Happiness Bastards" znamená vyvrcholení jejich již třetí etapy působení. Svého času velice... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Živák "Queen Rock Montreal" přijde v půlce května na Disney+ (24.04.2024 07:51)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Video: Imagine Dragons už jsou asi jen tři. Novou éru otevírají singlem "Eyes Closed" (05.04.2024 16:00)
- Video: Kygo s Avou Max ve "Whatever" kazí průlomový hit od Shakiry (21.01.2024 09:11)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Naživo: Queenie se svojí show rozbili vinařství ve Valticích (20.08.2023 18:21)
- Naživo: Imagine Dragons ve druhém dni Szigetu zaplnili plochu na stání, objevem se stal Youngr (12.08.2023 17:41)
- Fotogalerie: Druhý den Szigetu v hlavní roli s Imagine Dragons (12.08.2023 16:22)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 19/2024

The Black Keys
Ohio Players

Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme cítit i z aktuálního alba "Ohio Players", zásadní inspirace ale tečou z jiných zdrojů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Kabát Queen Adele Taylor Swift Sia Rush Bono Beyoncé Dua Lipa Mirai Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC 2H+ Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu