Nerez & Lucia Šoralová vydávají album "Zlom"

08.02.2019 16:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nikdy neříkej nikdy. Tohle pořekadlo platí i v muzice. Přesvědčit se o tom mohou fanoušci kapely Nerez, která svoji činnost oficiálně ukončila v polovině devadesátých let. Občas se sice trojice Vít Sázavský, Zdeněk Vřešťál a Zuzana Navarová scházela dál, po smrti zpěvačky se ale zdálo, že je kariéře definitivní konec. Nyní se však zbylá dvojice spojila s Lucií Šoralovou, která se dvěma pánům stala rovnocennou partnerkou. Jak tohle spojení funguje, ukáže nové album "Zlom", které vychází už 8. února u Warner Music na CD, vinylu i digitálně.

Nerez a Lucia Šoralová - Zlom
© facebook interpreta
Tisková zpráva tvrdí, že je hodně pestré. Tucet skladeb je stylově rozmanitých od čardáše přes reggae, šanson, pop až po folk. Autorsky se na něm podílí hlavně Vřešťál se Šoralovou, přispívá však i partner Lucie Šoralové Ondřej Soukup nebo Silvia Kaščáková. Zpívá se zde v několika jazycích - vedle očekávané češtiny a slovenštiny nechybí ani hebrejština, romština či srbochorvatština.

Nerez nové album prezentuje klipem "Klec", který režíroval Dominik Miškovský a který se natáčel na venkovském hřbitově a v budově starého dřevěného nádraží v Řevnicích.

Na jaře se formace vydá na velké turné po Čechách a Moravě, na podzim navštíví i Slovensko. Kromě základního tria jsou členy skupiny francouzský kontrabasista Grégoire Brun, hráč na akordeon a saxofon David Lomič a multiinstrumentalista Robert Fischmann (flétny, klavír, perkuse).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY