Peter Jackson bude natáčet dokument o The Beatles

04.02.2019 19:31 - Milan Menčík | foto: Universal Music

The Beatles si nyní připomněli padesát let od posledního koncertu na střeše Apple Studios, v reedici vydali legendární bílé album a nyní vzniká jejich nový dokument. Režírovat ho bude Peter Jackson.

Dokument bude produkovat společnost WingNut Films a firma Apple Corps. Dva dosud žijící členové Paul McCartney a Ringo Starr budou samozřejmě pozváni k blízké spolupráci. Nebudou chybět ani Yoko Ono a Olivia Harrison, manželky Johna Lennona a George Harrisona.

Jackson do snímku použije záběry z dosud nezveřejněného záznamu, který má délku 55 hodin a byl pořízen během natáčení posledního alba "Let It Be". Materiál se původně natáčel pro televizní speciál, nakonec však vznikl dokument "Let It Be", který režíroval Michael Lindsay Hogg.

Mýtus o napětí mezi muzikanty během natáčení labutí písně kapely však dokument podle Jacksona nepotvrzuje. "Ulevilo se mi, když jsem zjistil, že realita je velmi odlišná. Poté, co jsem přezkoumal všechny záznamy a nahrávky, které Michael Lindsay-Hogg natočil osmnáct měsíců předtím, než se skupina rozpadla, je to jednoduše parádní historický poklad. Samozřejmě jsou tam také dramatické chvíle, ale žádný svár, který je s tímto projektem dlouho spojován," říká a dodává: "Je to jako stroj času, který nás přenese nazpět do roku 1969 a my můžeme sedět ve studiu a koukat na ty čtyři kamarády, jak tvoří skvělou hudbu."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY