Infected Rain plánují na jaro miniturné po Česku a Slovensku

22.01.2019 18:11 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Fanoušci stále populárnější metalové formace z hudebně exotické Moldávie Infected Rain budou mít letos žně. Kapelu již dříve oznámili ve svém setlistu pořadatelé Rock for People, nyní ale samotní muzikanti ohlásili také jarní minuturné po České a Slovenské republice, které je součástí evropské šňůry "Endorphine Tour 2019".

Infected Rain, v jejichž čele stojí nepřehlédnutelná diva Elena "Lena Scissorhands" Cataraga, vznikli v roce 2008 v Kišiněvu. Od té doby stačili vydat tři alba, přičemž to poslední z roku 2017 "86" je vystřelilo ke špičce evropské metalové scény. Jejich styl je označován jako nu metal, ale kořeny mají v melodickém death metalu a metalcoru.

V Česku mají silnou fanouškovskou základnu, a není tak divu, že se k nám pravidelně vracejí. V roce 2014 si zahráli na Fajtfestu, v roce 2017 dokonce na hlavním pódiu jaroměřského festivalu Brutal Assault. Naposledy se u nás ukázali v září loňského roku společně s ostravskou partou UP!Great. Právě s touto spřátelenou skupinou se rozhodli odehrát další sérii koncertů také u nás a našich východních sousedů.

Miniturné čítající čtyři zastávky odstartují Infected Rain 2. března v Bratislavě v Randal Clubu. O den později se představí v brněnské Melodce, 5. března v pražském Rock Café a den nato se s tuzemskými fanoušky na čas rozloučí v ostravském klubu Barrák. Doprovod jim kromě UP!Great bude dělat francouzská talentovaná formace Dust In Mind a italští Klogr.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na portálu GoOut.cz za 340 Kč, na ostatní vystoupení pořídíte lístky na webu Smsticket.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY