Ve Futuru v lednu vystoupí You Me At Six

20.01.2019 11:02 - Tisková zpráva | foto: You Me At Six

Pětka You Me At Six (frontman Josh plus Max Helyer - kytara, Chris Miller - kytara, Matt Barnes - basová kytara a Dan Flint - bicí) je rozhodnutá stát se největší a nejslavnější rockovou kapelou Velké Británie. Natočili novou desku a vyráží na turné, se kterým se 26.ledna zastaví také ve Futurum Music Baru. Vstupenky za 440 Kč + poplatky na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na stránkách Futurum Music Baru a v sítích GoOut.cz a Ticketmaster, na místě v den koncertu za 540 Kč.

Když se You Me At Six sešli, aby začali práci na svém novém albu, klasicky znějícím "Night People", pověsili na zeď v londýnském studiu bílou tabuli, na kterou si kromě padesátky nových písní napsali všechny úspěchy, kterých dosáhli od svého založení ve Weybridge v Surrey v roce 2004.

V seznamu bylo vystoupení v Ally Pally, ve Wembley aréně a O2; dvě Top Five alba (2010 - "Hold Me Down", 2011 - "Sinners Never Sleep") a jedno Number One album (2014 - "Cavalier Youth") a celkem 13 po sobě jdoucích singlů v A seznamu Radia 1. "Když jsme to psali, moc jsme se nasmáli, protože jsme skoro zapomněli, co se za těch víc než deset let dřiny vlastně seběhlo," říká s úsměvem frontman Josh Franceschi. "Ten nápad jsme dostali jako takovou injekci našemu sebevědomí. Není cesty zpět, dá se jít jen kupředu. Chceme hrát ve větších halách a na festivalech."

"Chtěli jsme natočit desku, která by nebyla jen odrazem hudby někoho jiného nebo rockové hudby obecně. Doufali jsme, že se nám povede udělat něco nadčasového," vzomíná Josh. "Proto je na "Night People" ta obrovská hiphopová energie. Hodně jsme tuhle muziku při skládání písniček na novou desku poslouchali." Hledání nového soundu přivedlo kapelu i k novému producentovi - stal se jím Jacquire King známý svou spoluprací s Jamesem Bayem a Kings Of Leon. Skupina se za ním vypravilo do Nashville v Tennessee, nejdřív na tři týdny v únoru 2016 a pak ještě na čtyři týdny v květnu. Kingova technika nahrávání naživo ve studiu soundu kapely prospěla a energie a emoce každé skladby jsou na albu takřka hmatatelné.

Po sessions v Nashville se kapela vrátila do Danova studia, kde vznikl další, nový materiál inspirovaný pobytem v USA. You Me At Six o sobě pak doplňují: "Neříkáme, že chceme být hudebně noví Coldplay, ale chceme jednou vystoupit na stadiónu ve Wembley čtyři večery po sobě a být headlinery na Glastonbury. Podívejte se na Biffy Clyro, Bring Me The Horizon, Tame Impala, Arctic Monkeys, Foals a všechny tyhle momentálně slavné kapely! Věříme, že teď je řada na nás!"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY