Barbora Mochowa přichází díky "True Colors" do letošní Eurovize se silným trumfem

18.01.2019 13:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jednou z uchazeček o reprezentaci v soutěži Eurovize 2019 je i zpěvačka a pianistka Barbora Mochowa. Ta se nyní prezentuje novým videoklipem "True Colors", který je výsledkem setkání s producenty Viliamem Bérešem a Koosem Kamerlingem na prvním českém songwriting campu.

"Píseň vznikla šťastnou náhodou. Nedávno jsem se zúčastnila prvního českého songwriting campu, což je místo, kde se společně skládají písničky a setkávají se tam lidé jak z České republiky, tak ze zahraničí. Hned první den jsem byla v týmu s producenty Viliamem Bérešem a Koosem Kamerlingem a během jednoho dne jsme společně napsali a nahráli píseň 'True Colors'. Od začátku jsem z ní měla radost, cítila jsem, že nám to společně funguje. Po skončení campu mě kamarád a muzikant Honza Vávra pobídl, abych zkusila píseň poslat do Eurovize. Do té doby jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, ale píseň jsem poslala," vysvětluje svou účast v soutěži Barbora.

Skladba má v sobě sílu i atmosféru, Mochowa má hlas, který dokáže vtáhnout posluchače do děje. Vadou na kráse díla je tak klip, který je udělaný tak nějak podomácku. Skladba by si v tomto ohledu zasloužila propracovanější verzi, ale v Eurovizi nesoutěží klip, nýbrž singl a ten rozhodně odpovídající kvalitu má. Ostatně podpořit ho může i vy svým hlasováním prostřednictvím aplikace Eurovize do 21. ledna 2019. Vítěz či vítězka národního kola se zúčastní jednoho ze semifinálových klání 14. a 16. května v Tel Avivu, kde se rozhodne o finalistech.

Barbora Mochowa má za sebou zkušenosti s alternativní popovou formací Sinuhet, odmala si buduje vztah ke klasické hudbě, je tedy všestrannou hudebnicí a spolupráce se smyčcovým Unique Quartetem zpestří jak právě chystané album, tak koncert, který muzikantka odehraje 21. března v Malostranské besedě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY