Priessnitz oprašují kořeny

06.02.2003 11:07 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Priessnitz - Nebel
© facebook interpreta
Jesenickou formaci Priessnitz asi už dnes netřeba nikomu představovat - jejich půldruhé desítky let dlouhá kariéra, během které se propracovali od pozice jednoho z nejskloňovanějších zástupců domácí ozvěny gotických kapel až po současnost inteligentně poprockové kapely, je všeobecně známá. Aktuálně si ti, kteří už nepamatují jejich začátky, mohou doplnit prázdné místo v poličce.

Vloni u brněnské firmy Indies vyšel znovu jejich debut "Freiwaldau" a v těchto dnech se objevuje i reedice druhé desky "Nebel". Oba dlouho prakticky nesehnatelné tituly totiž kdysi vyšly u maličké firmičky Legend. Nad tou se již dávno zavřela voda, takže si už dneska těžko někdo vzpomene, že jejím spoluprotagonistou byl třeba i dnes známý režisér David Ondříček. "Nebel" z roku 1992 patří k nejpovedenějším kolekcím skupiny, nově byl, jak už je dnes obvyklé, remasterován - o nadupanější zvuk se postaral ve studiu ADK Dan Václavek.

Fanoušci si tedy konečně budou moci doplnit diskografii a nezbývá než doufat, že časem dojde i na reedice dalších dosud podobně nedostupných titulů - například druhého alba s Priessnitz spřízněných, nedávno obnovených dalších Severomoravanů Prouza.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY