Julian Záhorovský se ukazuje v jiném světle. Klipem "Spolu" uvádí sólový projekt 10 Julian

16.01.2019 08:11 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Pamatujete si Juliana z první řady Česko hledá SuperStar před patnácti lety? Se svojí kapelou Sabrage, se kterou hraje už osm let, natočil písničku "Skrytý city", která zazněla i ve filmu "Po čem muži touží". Nyní zkouší své štěstí se sólovým projektem 10 Julian (čti ten Julian; jako ten Julian ze SuperStar), kterým si realizuje to, co si dlouhé roky dlužil, tedy dělat písničky přesně podle sebe.

Prvotina "Spolu" je jak jinak než o lásce. "Můžete toho druhého milovat, jak chcete, ale pokud rozum ví, že to je špatně, tak to ukončíte. Chvíli se samozřejmě láska snaží přetlačit rozum, že to bude dobrý, ten druhej se změní a budeme spolu jezdit po rozkvetlé louce na jednorožci, ale zásadní slovo pak stejně má rozum," vysvětluje 10 Julian a dodává: "Tahle píseň je jiná, nejlehčí by to bylo udělat na kytaru, jak jsem ji napsal, nebo s pianem, s celou kapelou a bylo by to... Jenže jsem si řekl, že to chci jinak, s Borisem Carloffem jsme to probírali a já navrhl tenhle směr.... Je to prostě jiný a stejně jak je to jiný, než co se tady hraje, tak musel byt jiný i klip."

A má pravdu - překvapil. Tento alternativní směr by od něj čekal zřejmě jen málokdo, song rozhodně není na první poslech. Videoklip je natočen netradičně - pro mobilní telefony, tedy vertikálně. Stěžejní roli v něm ztvárnily čokoládová modelka Dina Cassama, bubliny a xylofon, které se na konci snímku vtipně propojí v jeden celek. Asi z toho nebude zrovna hit, ale štěstí přeje odvážným.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY