The Who by v tomto roce rádi vydali novou desku

13.01.2019 19:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Letos kroutí už pětapadesátý rok své kariéry, energie mají však tolik, jako by jim bylo o padesát míň. Řeč je o rebelech The Who, kteří se před nedávnem nechali slyšet, že mají roztočené nové řadové album.

Podle magazínu Rolling Stone na něj mají připraveno už patnáct demosnímků, které třiasedmdesátiletý kytarista Pete Townshend nahrál v pěti anglických studiích. Na tahu je nyní o rok starší zpěvák Roger Daltrey, který by měl nahrát zpěvy. Jestli se vše povede, výsledek vyjde ještě tenhle rok.

Tohle ovšem není jediná novinka kolem téhle legendární formace. Letos ji čekají koncerty se symfonickým orchestrem po Spojených státech a možná se s tímto projektem zastaví i v Evropě.

Klasická sestava skupiny hrála ve složení: Roger Daltrey - zpěv, Pete Townshend - kytara, John Entwistle - baskytara a Keith Moon - bicí. Nejslavnější skladba "My Generation" dala název debutovému albu, zatím poslední deska "Endless Wire" vyšla v roce 2006. Nyní má formace pouze dva oficiální členy - Daltreyho a Townshenda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY