Mirai si klip "ØTCHI" přivezli z Londýna. Zahajují s ním novou éru a míří do velkých sálů

11.01.2019 10:11 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Z debutové desky "Konnichiwa" se urodilo hned pět úspěšných singlů, a tak není divu, že Mirai už pilně pracují na druhé řadovce. Vyjde na podzim a post prvního singlu si vysloužila píseň "ØTCHI". Její zvuk lehce překvapí, protože se nedá říct, že by se jednalo o jednoznačný přímočarý hit, jako tomu bylo třeba v případě "Když nemůžeš, tak přidej".

Skupina ve spolupráci s producentem Ondřejem Fiedlerem představuje skladbu, jejíž příjemný poprockový zvuk je čerstvý, nenucený a současný. Povedený klip k ní se natáčel pod taktovkou režiséra Ondřeje Kudyna v Londýně a pracuje s principem životní smyčky. "Video naznačuje, že není dobré vstupovat vícekrát do jedné řeky. Člověk to ale přesto dělá, protože racionalita není na denním pořádku, minimálně u nás. Jako hlavní hrdina klipu to na konci pochopím. V reálném světě teprve uvidíme," říká o novince frontman Mirai Navrátil.

"Počasí bylo klasicky londýnské, takže celý týden neustále pršelo. To nám ale nevadilo. Konceptu a náladě písničky to sluší," přibližuje natáčení. Jako zajímavost zpěvák dodává, že podle tvrzení svých rodičů byl právě v Londýně počatý.

Singl značí pro formaci začátek nové éry, ve které se po loňských úspěších v klubech i na festivalech poprvé představí ve velkých sálech. Na přelomu listopadu a prosince ji čekají čtyři speciální koncerty, na které slibuje zbrusu novou show. Termíny najdete pod videoklipem.

MIRAI TOUR 2019:

15. 11. Herálec - KD Herálec
22. 11. Ostrava - hala Tatran
26. 11. Brno - Sono centrum
3. 12. Praha - Forum Karlín

Foto: Ondřej Pýcha / Universal Music


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY