Nový ročník The Voice Česko Slovensko budou moderovat Tereza Kerndlová a Mária Čírová

10.01.2019 12:49 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už dřív prosakovaly na veřejnost zprávy o dalším ročníku soutěže The Voice Česko Slovensko, původně s českým názvem Hlas Česko Slovenska. Postupně se zaplňovaly stoličky koučů, nyní už jsou známá i jména moderátorek.

Těmi budou zpěvačky Mária Čírová a Tereza Kerndlová (na snímku). Dcera české jazz-swingové legendy Ladislava Kerndla se k nabídce vyjádřila takto: "Byla jsem velice mile překvapena, když mě oslovili z televize, abych se ujala role moderátorky. Zároveň se mě začaly zmocňovat pocity velké zodpovědnosti a pokory spojené s touto úlohou. Nakonec vyhrálo mé vlastní přesvědčení, že jsem ta, která umí naslouchat, vžít se do pocitů druhých a zároveň s nimi upřímně sdílet radost i smutek či s nimi prožít jejich vlastní příběhy. I o to v této velké show jde."

Kerndlová poprvé výrazněji prorazila jako členka dívčí kapely Black Milk, kterou tvořila ještě s Helenou Zeťovou a Terezou Černochovou. Natočila několik sólových řadových alb, k jejím nejznámějším hitům patří písně "Schody z nebe" či duet s Richardem Müllerem "Klid, mír a pokora".

Mária Čírová má s formátem reality show také dobré zkušenosti. Jedna z nich - Coca-Cola Popstar - stála na samém začátku její kariéry. Zatímco u nás vešla ve známost zatím jen díky duetu s kapelou O5 a Radeček "Vloupám se", doma na Slovensku je jednou z nejoblíbenějších zpěvaček pop music, což potvrdila i v roce 2016 vítězstvím v soutěži, která je u nás známá pod názvem Tvoje tvář má známý hlas. "Na natáčení The Voice Česko Slovensko se hrozně těším a jsem nesmírně šťastná, že můžu být součástí největší televizní hudební show v Česku a na Slovensku," zaradovala se interpretka hitů "Búrka", "Unikát" či "Chýbaš".

Jména koučů už jsou také známa - do křesel zasednou Vojtěch Dyk. Jana Kirschner. Kali a Josef Vojtek. Vítěz soutěže si odnese dva miliony korun. Předešlými vítězkami byly Ivanna Bagová a Lo Hrůzová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY