Paulie Garand je v novince "Návraty" civilní a uvěřitelný. Melancholický rap mu svědčí

15.12.2018 16:45 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nové album "DANK" vydal Paulie Garand na konci listopadu. Po minulé řadovce "Nirvana" se rozhodl vrátit k osvědčené spolupráci s producentem Kennym Roughem, svým někdejším parťákem z BPM. Aktuální singl "Návraty" ukazuje, že to byla dobrá volba. Paulie v něm totiž servíruje to, co mu jde nejlépe - melancholii. Oproti předešlým nahrávkám jde ale tentokrát slovně víc k věci, neschovává se za básnické fráze. Upřímnou, civilní a velmi podmanivou formou tu rapuje o tom, že "dost často mě vítá, až teprv když svítá".

Právě textovou přímost se snažil liberecký umělec dostat na celou nahrávku "DANK." "Už se nechci snažit nikomu nic dokazovat. Procitnul jsem a rozhodl se, že budu všechno dělat jen tou nejčistší formou. Nikdy jsem se nestyděl mluvit i o nejniternějších věcech, ale dřív se mi je dařilo obcházet a schovávat za odkazy nebo fráze. Tahle deska je jiná, přímočará," uvedl.

Videoklip nepotřebuje žádný složitý děj, bohatě si vystačí s atmosférickými záběry z několika různých prostředí. Jako celek "Návraty" fungují jako už dlouho žádný Paulieho klip.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY