Wohnout třou "Bídu s nouzí"

06.12.2018 12:03 - Hana Bukáčková | foto: Facebook kapely

Z desky "Miss maringotka", která vyšla na začátku listopadu, představuje kapela Wohnout po klipech "Tlama", "Hloupá písnička", "Sladký dřevo" a "Hudba léčí" již páté video. "Bída s nouzí" nové album otevírá a jedná se o klasickou homolovinu. Začíná pozdravem "Zdravíčko!", následují tvrdší kytarové riffy, které Wohnoutům tak sluší.

Video k písni točil Michal Skořepa, se kterým se kluci Homolovi před lety náhodně potkali v tramvaji. "Wohnout jsem objevil na základce a dali mi svojí muzikou právo cejtit, že je ok bejt divnej. Měl jsem 'Zlý Noty' na audiokazetě a vohrál je tak, že zněly jako demo. Ovlivnili mě víc, než tuší. Věděl jsem, že jednoho dne dojde k nějaký spolupráci, jen jsem nevěděl, jestli na poli hudebním, nebo v klipech," popsal svůj vztah ke skupině.

K natáčení pak dodal: "Vždycky se mnou ta jejich divnovykroucenost nějak rezonovala, takže dělat pro ně klip je pro mě zvláštně přirozený. Je to zároveň první klip, kde jsem si zkusil animovat rukou přímo z hlavy, a věděl jsem, že jelikož to neumím, bude to dada, což byl záměr. Hlavní role hrajou mí dobrý kámoši Anna Heribanová s Martinem Šafusem, který jsou oba animátoři, takže mi půjčili tablet a čekali, jak se v tom podusím, stejně, jako jsem se podusil při opalování kytar, křesel a dalších rekvizit autogenem. Tenhle klip jsem si prostě užil."

Zajímavostí je, že snímek ve staré kladenské továrně nenatáčela celá kapela dohromady. Matěj s hlavními protagonisty byl na place v jiné dny než zbylí členové. Za zmínku rozhodně stojí houmlesácké kostýmy a líčení včetně dojmu zkažených zubů, díky nimž byste klukům při potkání hned dali pětikorunu, a animované krysy, které dotvářejí zevlácký ráz videa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY