No Name kvůli klipu k "Ži...a nech žít" procestovali celé Česko i Slovensko

03.12.2018 13:12 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Není to tak dlouho, co slovenská kapela No Name představila nový song "Ži…a nech žít" a ohlásila na příští rok velké akustické turné. Píseň se setkala s velmi pozitivní odezvou, proto nastal ten správný čas popularitu songu posílit představením klipu.

A v rámci scénáře No Name rozhodně neponechali nic náhodě. "Tím, že je písnička 'Ži ... a nech žít' inspirovaná historií, soužitím Slováků a Čechů, událostmi na náměstích i okupací, jsme místa, kde se natáčelo, vybrali na cestách. Chtěli jsme vystihnout pocit svobody, křehkost lidského bytí vůči nekompromisnímu světu. Procestovali jsme Tatry, Slovensko, Českou republiku a mnoho krásných míst se do klipu nevešlo," vysvětluje lídr kapely Igor Timko.

Navíc se režisér Juraj Lehotský a kameraman Timo Križko, kteří s kapelou spolupracují pravidelně, rozhodli malinko zariskovat. Frontmana Igora Timka, který v klipu představuje poutníka, posadili na okraje nejvyšších budov. "Během natáčení se vždy stanou věci, kdy se vystavujete konfrontačním situacím. Už jen proto, že vznikne nápad sedět na okraji budovy s výškou 60 metrů, což je situace, která vás dokonale prověří. V klipu to vypadá šíleně, pravda je však taková, že jsem byl dokonale jištěný profesionálem, specialistou na výškové práce. Musím však připustit, že si pobyt na pražských a bratislavských římsách budu pamatovat celý život," dodává na adresu klipu Igor.

Výsledek nedopadl vůbec špatně a vše, čeho chtěla kapela videoklipem dosáhnout, se povedlo - snímek má atmosféru, nutí k malému zamyšlení a velkou pochvalu si zaslouží i skvělé záběry a střih.

Připomeňme, že populární slovenská skupina (nejen) s touto písní vyjede začátkem února na velké turné. Na Slovensku ji čeká pět zastávek, v České republice jich bude celkem osmnáct. Všechny termíny i odkaz na předprodej vstupenek najdete na oficiálním webu kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY