Olomoučtí Dirty Old Dogs vsadili ve videu "Dirty Evil Thoughts" na výbušný drive

25.11.2018 15:16 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Hanácká metropole možná není líhní hudebních hvězd, tamní scéna, hlavně v oblasti rocku a metalu, je však velmi výživná. Stačí sáhnout k metalcorovým Sunset Trail, kteří s aktuálním albem "Reflections" nedávno odjeli úspěšné turné po východní Evropě, či k milovníkům temnoty Greynbownes (recenze tady). V podobných vodách plavou i Dirty Old Dogs, kteří existují od roku 2016 a poměrně rychle si vybudovali solidní reputaci.

Už v prvním roce svého působení si kapela zahrála na festivalu Colours of Ostrava, objevila se i po boku natolik zářivých hvězd domácího hudebního nebe, jako je David Koller, po řadě vlastních koncertů hrála také na United Islands of Prague. V současné době hraje ve složení Vojtěch Pietr (bicí), Roman Konečný (Baskytara), Tomáš "Tomy" Procházka (kytara a zpěv), Tomáš "Tofik" Lakota (kytara).

DIrty Old Dogs
© facebook interpreta
Ve své hudbě sázejí pánové na drive a pomyslný tah na branku, spojují vlivy hard rocku a sedmdesátkové psychedelie, mezi jejich vzory se řadí taková jména jako Johnny Cash, Jack White, The Doors nebo Black Rebel Motorcycle Club, na starších nahrávkách lze zaslechnout i ozvěny grunge v duchu Soundgarden či Alice In Chains.

Na svém kontě mají jedno album: "Morning Wave" vyšlo letos v únoru. Nyní skupina představuje novou skladbu a rovnou ji vybavila videoklipem. A "Dirty Evil Thoughts" rozhodně ostudu nedělá. V songu se střídají uhánějící pasáže plné kytarových sjezdů evokujících kalifornský šedesátkový surf rock s temnými, sludge-doomovými vsuvkami. Klip s hudbou souzní, opět se temnota míchá s blikajícími světelnými obrazci. Ach, ta psychedelie...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY