Pilot si singlem "SÁM." pootvírají dveře do tuzemských rádií

22.11.2018 15:31 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Mladá pražská skupina Pilot zaklepala před časem na dveře domácí poprockové scény zpěvným singlem "Éterická". Nyní pánové pokračují v podobném duchu se skladbou nazvanou "SÁM.", s níž by mohli pomyslné dveře do rádií už minimálně pootevřít.

"'SÁM.' je o lásce, která vzbuzuje nenávist. Lásce plné zrad, ponížení, mindráků a smutku. O takové, která je nebezpečná jak pro ty, kdo ji prožívají, tak pro jejich okolí. Nese příběhy, které jsem za posledních pět let vztahu zažil," říká bubeník Matěj Sirotek, autor písně.

Hudební produkce se ujal zkušený Lukáš Chromek, známý díky spolupráci s interprety, jako je Sebastian, ATMO music či Thom Artway. A právě díky němu je song velmi příjemný na poslech, když už bohužel nijak nevybočuje ze zaběhlých postupů středního proudu a skupině se v něm nedaří nasadit osobitější výraz. Povinný chytlavý refrén a mezihra typu singalong zde však jsou a výsledek je proto tam, kde má být.

Co však singl "SÁM." posouvá výrazněji dál, je umělecky laděný videoklip, vizuálně poutavý především svou výtvarností. Vznikl pod taktovkou režisérů Olivera Beaujarda a Niny Zardalishvili ze studia Baobab, kamery se chopil Jan Vališ. S hudbou se nálada, barvy a styling videa snoubí skvěle. Formaci Pilot takový kreativní přístup rozhodně svědčí a ukazuje jí dobrý směr do budoucna. Posunou příště svou tvorbu zase o kousek dál?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY