"Dobrodružce", to je láska až za hrob v podání Tomáše a Tamary Klusových

20.11.2018 12:47 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

V sobotu Tomáš Klus pokřtil svoji desku "SpOlu", kterou vydal počátkem září. Během koncertu ve Foru Karlín si odbyl premiéru klip "Dobrodružce". Ten volně navazuje na předchozí "A pak". Námětu a režie se opět ujala osvědčená dvojka Jordan Haj a Givinar Kříž, kteří mají na svém kontě už několik povedených dílek.

"Tomáš oslovil mě a Givinara k další spolupráci a poslal nám vybrané dvě písničky z nového alba. My jsme si ale poslechli celou desku a mnohem více nás zaujala skladba 'Dobrodružce'. Tomáš tenhle love song věnoval Tamaře a hned na začátku zpívá: 'Ty víš, kým jsem i jak chutnám...' A právě to nás přivedlo na myšlenku, že by jednou z ústředních postav klipu mohla být zombie. Dál už to byl sled asociací a nápadů. No, a nakonec je z toho příběh se společensko-politickým přesahem…o zombíkách!" říká Haj.

Láska až za hrob. I tak by se mohlo video popsat. Vypráví příběh o láskyplném soužití muže a jeho ženy zombie. Lidé kolem nich jejich vztah odsuzují, k poněkud jiné obyvatelce menšího města i jejímu muži se chovají nenávistně, mají problém přijmout někoho, kdo se rozhodl žít odlišným způsobem než většina. Svým způsobem to připomíná začátek jejich skutečného vztahu, kdy Tamaru po Tomášově boku dokázal skousnout málokdo.

"Být zombie pro mě byla velice zajímavá zkušenost. Vzhledem k tomu, že jsem na sebe neviděla, cítila jsem se být pořad stejnou Tamarou. Okolí to však vnímalo jinak, kromě naší malé Jenovéfy. Ta na mě hleděla stejně zamilovaně a oddaně jako každý jiný den. Po dvou dnech se už celý štáb v čele s Tomem modlili, ať jsem zase 'normální'," podotýká Tamara Klusová, která v hrůzostrašné masce absolvovala dva natáčecí dny, a dodává: "A o tom ten klip tak trochu je. Odsuzujeme lidi, rasy, věci, o kterých nic nevíme. Bereme pravdy typu 'jedna baba povídala' jako směrodatné, a přitom o daných tématech nevíme nic do hloubky. Ten muž v klipu miluje zombie celým svým srdcem... Jejich láska nikomu a ničemu, kromě jeho těla, které jí bezpodmínečně a v lásce dává, neubližuje. Jen není dostatečně krásná, obyčejná a taková, jakou si ji my jako společnost přejeme."

A výsledek zkrátka nemá chybu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY