Lipo a Poetika společně vyrazí do sedmi měst, turné zahájí v Pardubicích

15.11.2018 11:08 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Liberecký básník před mikrofonem Lipo a skupina Poetika toho mají mnoho společného. Kromě stejného vydavatelství SinglTon je to skutečnost, že jako jedni z mála tuzemských interpretů se u nás s rapem dostali do rádií. Jejich videoklipy mají na YouTube miliony zhlédnutí, a jak praví tisková zpráva, navíc se snaží spojení hip hopu s popem dodat umělecký přesah.

Není tedy divu, že spolu vyrazí na turné. Série sedmi koncertů napříč Českou republikou začne 23. listopadu v Pardubicích, v pražském Paláci Akropolis mají pánové rezervovaný termín 2. prosince. Závěrečné vystoupení uvidí diváci 15. prosince v Plzni.

Lipo představí skladby ze svého alba "Lyrika", které vyšlo v dubnu a zrodily se z něj i hity jako "Štěstí", "Ve vzpomínkách" nebo "Svoboda", nedávné číslo jedna žebříčku nejhranějších domácích písní v našem éteru. Novinkou bude živá kapela, která Jonáše Červinku doprovodí. "Moc se těším jak na jedinečnou klubovou atmosféru, tak na fakt, že songy zahrajeme v novém provedení se živými bicími a baskytarou," láká.

Nadšení neskrývají ani kolegové z Poetiky, kteří loni debutovali nahrávkou "Trinity". "Toto léto jsme odehráli spoustu skvělých koncertů, hráli na velkých festivalech, jako je Sázavafest nebo Vysočina Fest, a projeli křížem krážem snad celou republiku. Jsme rádi, že na letní vystoupení můžeme navázat společným turné s Lipem. Už teď se těšíme na klubovou atmosféru i na všechny návštěvníky, kteří za námi dorazí," shrnují.

Termíny turné:

23. 11. Pardubice, Music Hall Hobe
30. 11. Liberec, KC Vratislavice 101010
1. 12. Velké Meziříčí, Jupiter klub
2. 12. Praha, Palác Akropolis
7. 12. Brno, Metro Music Bar
8. 12. Ostrava, Barrák Music Club
15. 12. Plzeň, Buena Vista Club



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY