Na eponymním debutu projektu Northward si Floor Jansen odskočila k hard rocku

15.11.2018 14:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

I metaloví hudebníci si občas potřebují od kovového žánru odpočinout a tvořit mimo své obvyklé škatulky. Jejich řady nyní rozšiřuje i zpěvačka Floor Jansen. Spojila síly s kytaristou Jørnem Lofstadem a společně založili dvoučlenný projekt Northward. Na svém eponymním debutu vzdávají poctu klasickému hard rocku.
7/10

Northward - Northward

Skladby: While Love Died, Get What You Give, Storm In A Glass, Drifting Islands, Paragon, Let Me Out, Big Boy, Timebomb, Bridle Passion, I Need, Northwards
Vydáno: 19.10.2018
Celkový čas: 50:03
Vydavatel: Nuclear Blast

Metaloví fanoušci znají Floor Jansen především jako bývalou zpěvačku zaniklých After Forever a jako současný hlas Nightwish, u kterých v roce 2012 vystřídala Anette Olzon. Ti si aktuálně dávají pohov, a tak se Floor rozhodla obnovit dlouho uspaný projekt s kytaristou prog-metalových Pagan's Mind Jørnem Lofstadem Northward. Ten společně založili už v roce 2007, ale kvůli vytíženosti ho následně dali k ledu. O jedenáct let později vstal z mrtvých, a na světě je eponymmní debut.

Žádné metalové běsnění nečekejte. Northward je ryzí hard rock toho nejtradičnějšího zrna. Ostatně sama Floor Jansen svým rockovým vokálem značně ovlivnila také zvuk Nightwish, kde vystřídala dvě téměř operní pěvkyně. Ve svém projektu ale dala rockovému srdci úplnou volnost. Výsledkem je solidní nahrávka, ze které je cítit obrovská energie a chuť. Škoda jen, že nejlepší pecky si kapela vystřílela hned zkraje alba. Na úvod baví vypalovačka "While Love Died", následovaná tepající "Get What You Give", ze které je nejvíce cítit láska k prog-rocku, pramenící nepochybně od Lofstada. Zdařilý a příjemně zemitý debut rozhodně ocení nejen fanoušci Floor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY