Lazer Viking láká na album "Drag" hned čtyřikrát ze svého volva

08.11.2018 16:31 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Lazer Viking se po dvouleté odmlce hlásí o slovo s novou hudbou. Čerstvý singl "Less Than Three" je první ochutnávkou z jeho třetí studiové desky "Drag", jejíž vydání je naplánováno na únor příštího roku u labelu BiggBoss (zde vyšel i předchůdce "Flesh Cadillac" z roku 2016). Novinkou je, že písničkáře Jakuba Kaifosze tentokrát doplňuje i kapela ve složení Chuck Rowell (kytara), Martin Drahoňovský (baskytara) a Michal Budínský (bicí).

Na chystané nahrávce opět spolupracoval s Martinem Přikrylem, stejně jako na posledních počinech. A během roku ji představil i fanouškům ve vršovickém klubu Café V lese. Čtyři "Drag" koncerty, během nichž zaznělo kompletní album, ukázaly zejména klidnou polohu hudebníka, známého taktéž z formace Wild Tides.

Singl doprovází taktéž povedené video, jež je velmi porovnávané s klasikou "Ironic" od Alanis Morrisette. Na něm se Viking opět podílel s režisérem Štěpánem FOK Vodrážkou, se kterým se v minulosti potkal například při natáčení "Turnstile Hearts". Hudebník měl klip v hlavě již dlouhou dobu, chyběl akorát ten správný song. A tím se stal uvolněný "Less Than Three". Výsledek opět stojí za to. S předchozími dvěma alby byl Lazer Viking nominován na cenu Apollo, uvidíme zda se podobně bude dařit i desce "Drag".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY