David Lynch a Angelo Badalamenti oprašují archivní nahrávky z poloviny devadesátých let

03.11.2018 17:47 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Filmový režisér David Lynch a hudební skladatel Angelo Badalamenti jsou nedělitelná dvojka. Badalamenti má na svém kontě hudbu k Lynchově stěžejnímu seriálu "Twin Peaks", ale i k filmům jako "Modrý samet" nebo "Lost Highway". Sám Lynch má za sebou několik hudebních alb.

Po odvysílání druhé série ikonické televizní série se Lynch pustil do natáčení prequelu s názvem "Ohni, se mnou pojď". Ve stejnou dobu také spolupracoval s Badalamentim na společné nahrávce, která zůstala - až na dvě skladby - posluchačům zatím skrytá. V pátek 2. listopadu ale po letech vychází - oba její tvůrci se skrývají pod názvem Thought Gang.

Album nyní předznamenává první skladba s názvem "A Real Indication". V té je silně slyšet vliv blues, který se později projevil i na Lynchových sólových albech. Kupředu ji nese výrazný, přerývaný beat, prapodivnou svíravou atmosféru doprovází skřípající kontrabas a občasný akord zkresleného klavíru. O zpěvu nelze mluvit, textem je vyprávění typicky bluesového, lehce pomateného ztracence. Píseň doprovází černobílý videoklip. V každém případě jsou song i vizuál velmi umírněné. S vědomím Lynchových surreálných začátků a Badalemntho náročnějších kusů by se dalo očekávat podstatně větší psycho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY