Sexy Dancers zažili v Lucerna Music Baru velkolepý návrat

02.11.2018 12:45 - Jana Kloučková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Sexy Dancers objevili recept na to, jak se stát žádanými. Stačí boom okolo jednoho hitu, záhy se rozutéct do jiných projektů a vrátit se až po dlouhých dvaceti letech. Není divu, že návštěvníci čtvrtečního koncertu v Lucerna Music Baru jim přímo zobali z ruky.

Live: Sexy Dancers

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 1. listopadu 2018
setlist: Butchers Intro, Butcher's On The Road, F.I.U., Groovy Luvah, Sportsman, Man In The Mirror (Michael Jackson cover), Introduction To Hapiness, Three Steps, Mexiko, Crazy Super Disco, 04205, Slim Jim, Some People, Stability (J.A.R.), F.I.U.
Fotogalerie

Sexy Dancers, Lucerna Music Bar, Praha, 1. listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Sexy Dancers jsou na české scéně víceméně fenomén. V popředí tohoto projektu figurují zpěváci Dan Bárta s Darou Rolins a zakladatel Roman Holý, který drží otěže tuzemského funku pořád pevně v rukou, čímž zajišťuje nehasnoucí oblibu žánru u nás. Jedna z více jeho formací se nyní vrátila na pódia, aby připomněla dvacet let starou desku "Butcher's On The Road".

Skupina se uvedla krátce před půl desátou večerní. Již předtím se však návštěvníci vyprodaného koncertu ozývali a patřičně přivolávali své oblíbence. S jejich nástupem se prostor baru proměnil doslova v jeden tančící organismus. Takto přívětivou atmosféru by Holému & spol. mohli někteří zahraniční umělci jen závidět. Inu, vracet se po dvou dekádách se evidentně vyplatí.

Sexy Dancers, Lucerna Music Bar, Praha, 1. listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Pozornost zaslouženě patřila hlasovému ekvilibristovi Danu Bártovi, zatímco jeho kolegyně Dara Rolins pokorně přijala roli té druhé. I tu však zvládla obohatit svým tanečním projevem. Chemie mezi těmito dvěma zpěváky byla obdivuhodná a bylo by moc fajn, kdyby časem opět vyrazili na nějaké společné turné.

Z alba "Butcher's On The Road" zahráli Sexy Dancers deset skladeb včetně žádaných singlů "04205", "Some People" či dnes již kultovní pecky "Slim Jim". Chytlavá "F.I.U." dostala prostor rovnou dvakrát. Došlo ale také na překvapení v podobě coververze skladby Michaela Jacksona. Muzikanti se citlivě ujali hymny s poselstvím "Man In The Mirror" a nutno dodat, že na výbornou.

Sexy Dancers, Lucerna Music Bar, Praha, 1. listopadu 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
V závěru koncertu se seskupení přiznalo k čerpání inspirace od jiných hudebníků. Zřejmě nikdo v prostoru Lucerny nečekal zmínění jiné kapely než J.A.R., za kterou stojí rovněž Roman Holý. Sexy Dancers si tak na pódium ke skladbě "Stability" přizvali Michaela Viktoříka právě ze zmíněné party a bylo jasně cítit, že všichni přítomní jsou v podstatě jedna rodina a je celkem jedno, ve které skupině jsou takzvaně více doma. Nezbývá než doufat, že domácí funková scéna si bude dál držet své místo i fanoušky. Sexy Dancers k tomu ve čtvrtek večer rozhodně přispěli.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY