Temný pán Ghostemane znovu zničí Prahu

31.10.2018 21:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americký hudebník a producent Ghostemane rozpoutá další pražské peklo na pomezí metalu a rapu. Těšit se můžeme i na skladby z nové desky "N/O/I/S/E", která vyšla letos v říjnu. Ghostemane vystoupí 27. ledna 2019 v Roxy a společně s ním i Wavy Jones, Dj Parv0 a Ghostemanův bratr Horus, který si před hlavní hvězdou střihne svůj vlastní krátký set. Vstupenky (550 Kč) budou v prodeji od 2. listopadu na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketmaster.

Eric Ghoste, známý pod uměleckým jménem Ghostemane, pochází z Floridy. Hudbu začal tvořit ve svých čtrnácti letech, kdy poslouchal především metal a punk. Přes hardcore se dostal k rapu a působení v kapele Nemesis, se kterou nahrál své první rappové skladby. Jako Ghostemane vystupuje od roku 2014, kdy vydal singl "Technicolor". O rok později se přestěhoval do Los Angeles a začal spolupracovat s kolektivem undergroundových rapperů a producentů SCHEMMAPOSSE, který založil rapper JGRXXN a kde působil mimo jiné také zesnulý Lil Peep. Kolektiv se sice v roce 2016 rozpadl, ale Ghostemane nepřestal být aktivní. Od roku 2015 stihl vydat osm alb, několik singlů a hostovat mnohým svým kolegům. Jeho nejúspěšnější singl "Mercury" má na YouTube přes devadesát milionů zhlédnutí. V klipech se mu objevují postavičky Mickey Mouse nebo Betty Boop, které ve spojení s temnou hudbou dostávají až hororový nádech.

Ghostemane nachází inspiraci v okultismu, metalu i grindcorových kapelách jako jsou Full Of Hell nebo Circle Takes The Square. K rozdílům mezi rapem a metalem dodává: "Myslím, že hranice mezi žánry se dnes ztrácejí. Umělci i posluchači jsou otevřenější a díky tomu vzniká něco nového."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY