tvrdí John Wolfhooker v nové "Freak Show" - musicserver.cz">

"Všichni jsme tak trochu divní," tvrdí John Wolfhooker v nové "Freak Show"

28.10.2018 18:09 - Hana Bukáčková | foto: Rusty Shepherd

Česko-slovenská čtveřice talentovaných mladíků John Wolfhooker po dvou zdařilých deskách a singlech "Monalisa" či "Zeddknot" přichází s novým klipem "Freak Show". Vytvořil jej znovu jejich dvorní režisér Rusty Shepherd. Natáčelo se ve strašidelném domě Prague Fear House, který byl ideálním útočištěm k vytvoření trochu děsivých, ale důležitých scén. Některé momenty navíc pramení ze snů jednotlivých členů a leckdy mohou šokovat. V novince se objevují přátelé skupiny z řad kolegů i muzikantů, například Thom Artway (který jim hostoval na únorovém koncertě v pražské Akropoli) či Rob Raven z The Paranoid.

Fanoušky, kteří jsou od kapely zvyklí na moderní rockovou fusion, možná překvapí, že velká hudební inspirace přišla od polského skladatele Fryderycka Chopina. "Nedávno mě napadlo zajít do vetešnictví a koupit si sbírku valčíků od Chopina. Tak jsem si to otevřel na libovolné stránce a prvních pár taktů je v podstatě začátek tohoto songu. Přišlo mi, že ta část má podobnou atmosféru jako demo k 'Freak Show' a mohlo by to společně fungovat, tak jsme to zakomponovali," vysvětluje kytarista Ronald Janeček.

Samotný obsah písně zdůrazňuje myšlenku, že bychom se neměli stydět za to, jací jsme, protože každý z nás je svým způsobem divný. "Chtěli jsme vyzdvihnout individualismus, protože svět nás tlačí k tomu, abychom byli všichni normální. Prototyp normálního člověka však neexistuje nikde na světě," přibližuje hlavní ideu skladby bubeník Adrian Janeček.

A muzikanti mají pravdu, temný klip svým pojetím připomíná něco mezi "Fallen Leaves" od Billy Talent a uniformovanými My Chemical Romance v jejich "Welcome To The Black Parade" a hemží se v něm řada bizarních postav a situací. Klip je metaforickou odpovědí na současný svět. Děj je situovaný do blázince, kde do vás cpou vše tak, abyste zapadli do zajetého vzoru z brožury. Ale jak to tak bývá, vše se v dobré obrátí.

John Wolfhooker v blízké době plánují nahrát nový materiál a 21. prosince 2018 je v pražském Paláci Akropolis čeká dosud největší klubový koncert se speciálními hosty Skywalker a All Faces Down.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY