Verona se na novince "Parabola" vrací k češtině. Hudebně ale trochu zaspala dobu

29.10.2018 09:32 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Tuzemské duo Verona se počátkem tohoto roku poprvé představilo v novém složení a fanouškům nabídlo singl "Complicated". Ten v rádiovém éteru sice moc nezabodoval, zato na YouTube před časem překonal magickou hranici jednoho milionů zhlédnutí. Po osmi měsících tak Peter Fider a Veronika Stýblová přicházejí s novinkou "Parabola", ve které se vracejí k rodnému jazyku.

Minimálně v tomto směru jde o krok správným směrem, to je ale tak nějak vše. Videoklip si Verona opět zaletěla natočit do Ameriky, takže se mohlo podle v létě zveřejněných fotek zdát, že "Parabola" přinese něco úplně nečekaného či světového. Nic takového se ale nekoná, duo představuje průměrnou downtempo píseň s ne zrovna příjemným a podmanivým refrénem.

Veronika má krásný a sytý vokál, ale v této písni jde občas (naprosto zbytečně) až na maximum svých možností a v některých okamžicích její hlas až trhá ušní bubínky. Po hudební stránce se Peter snažil přiblížit zvuku, který v nedávné době použili do svých singlů například Martin Garrix, David Guetta nebo Marshmello, bohužel to celé zní stále česky a navíc to přichází v době, kdy přední světoví producenti od podobného soundu opět upouštějí. Samostatnou kapitolou je vcelku hloupoučký a za každou cenu se rýmující text. Tentokrát prostě nic moc.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY