Nine Inch Nails nám klipem pro živou verzi "Ahead Of Ourselves" chtějí přivodit nevolnost

25.10.2018 14:18 - Simona Knotková | foto: Nine Inch Nails

O co více jsou Nine Inch Nails v posledních letech studiově aktivní, o to méně z jejich dílny vychází videoklipy. Jako poslední regulérní klip můžeme vlastně brát "Survivalism" z roku 2007. Od té doby se obrazový doprovod industriální kapely ubírá cestou experimentu či jej nahrazuje víceméně statický obraz. Na stranu druhou se bandě okolo Trenta Reznora musí nechat, že velkou parádu pro oči dokáže udělat i z pouhých živých záznamů. Naposledy se této prezentace dostalo skladbě "Ahead Of Ourselves" z posledního EP LP "Bad Witch", kterou režisér Brook Linder zachytil na právě probíhajícím severoamerickém turné "Cold And Black And Infinite".

Možná právě slůvko witch v názvu desky inspirovalo Lindera, aby jeden z úseků koncertu nasnímal jako scénu z kultovního found footage hororu "Záhada Blair Witch". Roztřesená kamera freneticky poskakuje po jednotlivých muzikantech, kteří se vynořují a zase mizí v epileptickém světle, a dotváří to pravé neklidné prostředí pro agresivní zvukovou stopu. Všechno končí zběsilým útěkem z pódia a vytracením se mezi davem návštěvníků. Jedinci trpící kinetózou si z přehrání videa pravděpodobně odnesou menší nevolnost. Za ten audiovizuální zážitek to ale stojí.

Závěrem článku připomeňme, že nově jsou venku také skladby, které Reznor společně s Atticusem Rossem složil pro režijní debut Jonaha Hilla "Mid90s".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY