Chcete vidět nefalšovanou žádost o ruku? Pusťte si klip "Lék na duši ženy" kapely Rybičky 48

26.10.2018 19:39 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Energie, síra, ohně a rock'n'roll, tak by se dala v několika slovech popsat šestnáctiletá kariéra kutnohorské kapely Rybičky 48. Na plynu neubírá, naopak ho vkládá do další práce. Vyráží na turné, těší se na (svoji první) vyprodanou Lucernu, chystá křest v Brně a představuje nový klip "Lék na duši ženy" z dvojalba, které vydá 1. listopadu. První disk, nazvaný "BEST FUCK OFF", obsahuje singly natočené od června roku 2015 do současnosti, na tom druhém, pojmenovaném jako "Pořád nás to baví", vytahuje kapela šuplíkové písně jednotlivých muzikantů bez jakýchkoli žánrových hranic.

Že vám je nový klip povědomý? Máte pravdu, frontman kapely Kuba Ryba se nechal inspirovat scénkou ze seriálu "Jak jsem poznal vaši matku", kdy Ted vzal Stellu na pětiminutové rande. Právě Kubova schůzka s jeho skutečnou přítelkyní je stěžejním tématem filmové podoby nového singlu. Natáčelo se na jeden záběr a ve snímku si zahrála celá kapela a ještě i Jakub Děkan, který se po vzoru Kuby v klipu "Chtěl jsem tím říct" v jednu chvíli vetře do záběru. V závěru požádá Kuba Ryba svou Dominiku o ruku. Šlo do poslední chvíle o překvapení, což je také v samotných záběrech jasně patrné.

"Písničku 'Lék na duši ženy' jsem napsal pro svoji přítelkyni a od začátku jsem věděl, že ji chci požádat o ruku. Kdysi nám šaman na Bali řekl, že smím požádat Dominiku o ruku, až jí bude 25 let. Nechtěl jsem ztratit ani den, a tak se klip točil na její dvacáté páté narozeniny. Protože jsme vše dělali v utajení, věděla Domča, že v klipu bude hrát, ale netušila, že ji požádám na konci o ruku. Vše se muselo několikrát zkoušet do onoho zlomového momentu a nakonec se to prostě muselo povést," popsal frontman a dodal: "Musím poděkovat kapele a týmu, že do toho šli a vše udrželi v tajnosti. A kdy bude svatba? No, máme rádi léto, takže myslím, že léto 2019 to jistí."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY