Mark Knopfler se vrací do Prahy a přiveze nové album

22.10.2018 17:51 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Mistrovský kytarista Mark Knopfler se proslavil se svou kapelou Dire Straits, velmi úspěšný je ale i jako sólový umělec. Na svém kontě má osm studiových alb a řadu filmových soundtracků. Patří ke kytaristům s okamžitě rozeznatelným hráčským stylem, často využívá techniky vybrnkávání, takzvaného finger-pickingu. Na listopad Knopfler naplánoval vydání nového alba "Down the Road Wherever" a v rámci turné k němu se zastaví také v pražské O2 areně. Do kalendářů pište datum 26. června 2019.

Na turné vyrazí Knopfler s rozšířenou desetičlennou kapelou, přičemž většina hudebníků s ním spolupracuje více než dvě desetiletí: Guy Fletcher (klávesy), Richard Bennett (kytara), Jim Cox (klavír), Mike McGoldrick (píšťalka a flétna), John McCusker (housle a citera), Glenn Worf (baskytara), Danny Cummings (perkuse) a Ian Thomas (bubny). Novou posilou budou Graeme Blebins (saxofon) a Tom Walsh (trumpeta).

Novou nahrávku natočil Knopfler ve vlastním studiu British Grove, do světa ji vypustí 16. listopadu a její tracklist je následující: Trapper Man, Back on the Dance Floor, Nobody's Child, Just a Boy Away from Home, When You Leave, Good on You Son, My Bacon Roll, Nobody Does That, Drovers' Road, One Song at a Time, Floating Away, Slow Learner, Heavy Up, Matchstick. Man. První uvolněnou skladbou je "Good On You Son", kterou najdete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY