Velké pití následuje v novém klipu Cocotte Minute "Králům koruny" velké bití

11.10.2018 17:13 - Hana Bukáčková | foto: Jan Nožička

Cocotte Minute zažili před třemi lety slušný comeback se živákem "Rituál, kmen a srdce a kmen". Před pár dny na něj navázali ípíčkem "Veď mě", které je nevyšachovalo ze hry, naopak možná ještě víc přiostřilo hru.

Ostudu nedělají ani novým klipem, nejvýpravnějším v jejich dosavadní historii. Dočkala se ho skladba "Králům koruny", která byla shodou okolností první, kterou asi před rokem kapela dokončila s producentem EP Mikem Wolffem. "Ohlasy na novou desku a speciálně na tento track jsou naprosto výjimečné a za celou naši historii jsme to nezažili. Doufám, že i klip fanoušci ocení a pro nás to bude možnost dostat naši muziku k novým lidem. Děláme hudbu celým svým srdcem a dáváme do ní všechnu svou energii," přibližuje výběr skladby zpěvák a autor textu Zeller.

Scénář napsal a video natočil Allan Šubert, dvorní režisér Cocotte Minute, který se kromě "Traviče vody" podílel i na nahrávce "Rituál, kmen a srdce a kmen". Natáčelo se na středočeském hradě Točník koncem srpna a vše zabralo deset hodin v kuse bez jakýchkoli pauz. Děj je zasazen do prostředí středověké krčmy, ve které se nejdřív hoduje a pak bojuje. V klipu účinkuje skupina scénického a historického šermu Burdýři a tanečnice. "Nikdy mě nenapadlo, že se budu jednou účastnit natáčení klipu, ve kterém bude sedm šermířů, tanečnice a bude to na skutečném hradě. Najednou jsme tam byli, byl to náš klip a my jsme byli ti, kdo si celý ten hrad pronajali. Bylo to velký a náročný. Ve výsledku nás na place bylo dvacet, a i když jsme z natáčení jeli všichni rovnou do práce, dal bych si to určitě znovu. Atmosféra šermířských soubojů ve tři hodiny ráno při skoroúplňku, osvícená jediným světlem a loučemi, byla neskutečná," vzpomíná na natáčení Zeller.

Cocotti současně s novou deskou a klipem vyrážejí na turné, které startuje již tento pátek v Mimoni a skončí dvojákem v pražském Akráči.

Cocotte Minute - Veď mě Tour 2018

13. 10. - Mimoň - KD Ralsko
26.10. - Jaroměř - Bastion
27. 10. - Teplice - Hvjezda
9.,10. 11. - Brno - Eleven
16. 11. - Nový Jičín - Drago
17. 11. - Jablonec - Na rampě
23. 11. - Svitavy - Tyjátr
24. 11. - Opava - Art
14. 12. - Děčín - Garage Noir
15. 12. - Plzeň - Pod Lampou
18., 19. 12. - Praha - Akropolis



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY